On-chain-statistieken wijzen op naderende bodem van de Bitcoin koers

Volgens het analysebedrijf IntoTheBlock geven bepaalde on-chain-statistieken aan dat de Bitcoin koers de bodem nadert. Zo merkte Lucas Outumuro, hoofd onderzoek bij IntoTheBlock, in een nieuwe analyse op dat meer dan de helft van de Bitcoin (BTC)-houders geld verliest op hun posities, een niveau dat sinds maart 2020 niet meer is gezien.

In de bearmarkt van 2015 piekte dat aantal op 62% en in 2018 op 55%. Outumura legde het als volgt uit:

“Het hebben van de meerderheid van de houders van een actief dat sinds de oprichting met 25.000% is gewaardeerd, kan een teken zijn dat het bearish momentum buitensporig wordt. In 2015 duurde het zes maanden voordat de meerderheid van de houders weer winst maakte, vergeleken met drie maanden in 2018.

Bear-cycli lijken korter te worden en een kleiner deel van de houders verliest in de loop van de tijd. Deze trend bevordert ook de kans dat een potentiële bodem nabij is.”

Outumuro merkte tevens op dat langetermijnbeleggers BTC hebben opgekocht te midden van de prijsproblemen op de cryptomarkt. De hoeveelheid Bitcoin die wordt vastgehouden door adressen die de koningscrypto langer dan een jaar vasthouden, is dit jaar tot nu toe met 2,7 miljoen BTC toegenomen. Hij zei het onderstaande:

“De vraag van langetermijnbeleggers creëert langzaamaan een bodem voor Bitcoin in bearmarkten en ze beginnen doorgaans kort na nieuwe recordhoogtes te verkopen aan nieuwe investeerders.”

Outumuro benadrukte verder dat meer dan $3 miljard aan Bitcoin en Ethereum (ETH) deze week de gecentraliseerde cryptocurrency-beurzen hebben verlaten. Volgens de on-chain-analist duiden digitale activa die van beurzen vliegen mogelijk op accumulatie of wantrouwen van gecentraliseerde platforms.