Bitcoin is al 466 keer dood verklaard

Het is veilig om te zeggen dat de ineenstorting van FTX een aanzienlijke invloed heeft uitgeoefend op de Bitcoin koers, en sindsdien heeft de Bitcoin Obituaries lijst, gehost op 99bitcoins.com, nog twee vermeldingen toegevoegd aan zijn lange lijst van gepubliceerde overlijdensberichten met betrekking tot de koningsmunt.

Volgens de lijst is Bitcoin 466 keer gestorven sinds 99bitcoins.com met de dodenlijst begon. Tot nu toe zijn er in 2022 ongeveer 22 overlijdensberichten toegevoegd – wat meer is dan het totaal aantal berichten in 2010, 2011, 2012 en 2020.

De laatste twee toevoegingen werden opgenomen na de ineenstorting van FTX, en de eerste was afkomstig van het Twitter-account Ramp Capital, toen BTC ongeveer op $15.880 stond. Er werd het volgende getweet:

“Crypto is vandaag overleden. Ik zie niet hoe het hiervan herstelt. Generatierijkdom verdampte. Vertrouwen is verdampt.”

Na de tweet van Ramp Capital deelde de auteur Chetan Bhagat in een andere verklaring zijn artikel getiteld “Crypto Is Now Dead”, waarna hij op Twitter het volgende zei:

“Crypto is nu dood: FTX, een cryptocurrency-beurs, stortte vorige week in, wat bewees dat veel coole jongens vreselijk ongelijk hadden.”

Bhagat en Ramp Capital voegen zich echter bij een lange lijst van personen die de dood van Bitcoin hebben voorspeld, waaronder Nassim Nicholas Taleb, Peter Schiff, en vele anderen. Terwijl er tot nu toe 22 overlijdensberichten geplaatst werden in 2022, werden in 2017 de meeste overlijdensberichten aan de lijst toegevoegd.

In 2017 kwamen er in totaal 124 bitcoin overlijdensberichten bij en het op een na grootste jaar was 2021. In beide jaren bereikte de prijs van BTC een all-time high. Ironisch genoeg wordt in het allereerste bitcoin overlijdensbericht opgemerkt dat het “enige dat bitcoin zelfs zo lang in leven heeft gehouden zijn nieuwheid is,” maar toch lijkt het alsof de zogenaamde nieuwheid 14 jaar later nog steeds aan de orde is.