Analist verwacht nog een grote “shake-out” voor de cryptomarkt

De veel gevolgde crypto-analist Altcoin Sherpa heeft voorspeld dat de cryptomarkt zijn bodem nog niet heeft bereikt en gaf aan dat hij nog een shake-out verwacht voor het begin van een nieuwe bullmarktcyclus.

De pseudonieme analist vertelde zijn 187.100 Twitter-volgers dat de historische prestaties van de cryptomarkt een onwaarschijnlijke voorspeller zijn van hoe lang de huidige bearmarkt zal aanhouden, omdat er verschillende macro-economische factoren in het spel zijn. Hij tweette:

“En de eerdere bearmarkten/accumulatie zullen er waarschijnlijk niet noodzakelijkerwijs uitzien als deze; elke marktcyclus is anders. De macro-omgeving heeft er in 2022 nog nooit zo uitgezien als nu (koersen + oorlog + al het andere is eng). We zouden hier dus zelfs langer kunnen blijven.”

Altcoin Sherpa voorspelde nog minstens drie tot zes maanden voordat de cryptomarkt bullish wordt. Hij gaf het onderstaande aan:

“Het komt erop neer dat we nog drie tot zes maanden en zelfs langer kunnen choppen. Doe je gordel om, het wordt waarschijnlijk een lange rit. Accumulatie duurt lang en geduld loont. Ik denk dat de meesten het beste DCA (dollar-cost averaging) kunnen doen.”

Altcoin Sherpa gaf tevens aan dat de cryptomarkt tijdens de maandenlange accumulatiefase fluctuaties kan zien in nieuwe recente hoge of lage prijsniveaus, maar hij gelooft nog steeds dat de markt de bodem nog niet heeft bereikt. Hij tweette het volgende:

“Voor actieve handelaren ZULLEN er zeker bounces en marktbewegingen zijn. Ik denk dat we tijdens deze accumulatiecyclus 20% -100% bewegingen zullen zien, zoals we altijd doen. Maar ik wacht nog steeds op een laatste shake-out voordat ik kan aannemen dat de bodem is bereikt.”

Altcoin Sherpa verwacht dan ook een mogelijk dieptepunt van $10.000 voor de bodem van Bitcoin (BTC) en zei dat hij denkt dat de bearmarkt in november 2021 begon en ongeveer een jaar heeft geduurd, terwijl anderen beweren dat de bearmarkt in mei 2021 begon en 580 dagen heeft geduurd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!