Crypto.com werkt anders dan FTX, aldus CEO

Kris Marszalek, CEO van Crypto.com, heeft in een recent interview aangegeven dat zijn beurs anders werkt dan FTX, het platform voor de handel in digitale activa dat vorige week implodeerde.

In het interview zei Marszalek dat de focus van zijn beurs op het retailgedeelte van het bedrijf het onderscheidt van het omstreden bedrijf van Sam Bankman-Fried. Hij zei het volgende:

“In wezen zijn er twee bedrijfsmodellen in de cryptocurrency-ruimte, toch? Een daarvan is het makelaarsmodel, waarbij ons platform bijvoorbeeld een tegenpartij is bij de transactie, en elke keer dat onze gebruikers crypto kopen of verkopen, dekken we de andere positie onmiddellijk af om nul marktrisico’s te hebben, en nemen we een vergoeding voor het verstrekken van de toegang ertoe. Dit is 95% van onze omzet. Dat is ook 95% van de activiteiten van Coinbase.

En het andere model neemt een vergoeding op een beurs waar mensen honderden miljoenen dollars verhandelen. Handelaren met grote volumes.”

Marszalek gaf ook aan dat het vermengen van hedgefondsbedrijven en beurzen een “vreselijk idee” is dat verboden zou moeten worden.

Na de insolventie van FTX kwamen verschillende cryptocurrency-beurzen, waaronder Crypto.com, naar voren om hun reserves te tonen in een poging tot transparantie.

Zelfs vóór de meest recente cryptocrash had Crypto.com de afgelopen maanden zijn eigen tegenwind gehad. Begin juni zei Marszalek op Twitter dat de beurs plannen had om 260 mensen te ontslaan, of ongeveer 5% van het personeelsbestand van het bedrijf.