Ergste deel van de bearmarkt ligt achter ons, aldus populaire analist

De populaire cryptocurrency-analist, in de branche bekend als Inmortal, heeft in een recente blogpost aangegeven dat hij van mening is dat het ergste van de Bitcoin (BTC) en crypto-bearmarkt al achter ons ligt, wat zou betekenen dat er zich momenteel gouden kansen voordoen.

Om deze stelling kracht bij te zetten, gaf de analist aan hoe markten de neiging hebben om als een slinger te bewegen. Volgens de cryptostrateeg krijgt een nieuwe marktcyclus vorm wanneer de slinger zich het verst van het centrum bevindt, waar de zwaartekracht hem in staat stelt momentum te verzamelen om naar de andere kant te slingeren.

Kijkend naar de huidige bearcyclus van crypto, zei de analist dat de markten zich nu op een punt bevinden waarop de slinger naar het andere uiterste is doorgeslagen, wat aangeeft dat de verkoop van meer dan een jaar bijna uitgeput is. Hij zei het volgende:

“De slinger heeft geen vaart meer, alle verkopers deden hun ding terwijl de slinger in het midden stond. Wanneer de slinger (marktcyclus) een uiterste bereikt, is de perceptie van tijd hier anders: de prijs daalt met minder kracht, de volatiliteit wordt verminderd en de prijs wordt gecomprimeerd. Denk aan de tweede wanneer de slinger precies in het uiterste staat, wanneer het momentum dat hem naar boven drijft wordt tegengewerkt door de zwaartekracht.”

De analist is van mening dat op 10 november, precies een jaar nadat Bitcoin zijn hoogste punt ooit van ongeveer $69.000 bereikte, de cryptomarkt zich op het verste punt van het centrum bevond, toen het een bearmarkt low $15.674 bereikte. Hij beschreef het als volgt:

“Nu beleef je een van de meest magische momenten van een marktcyclus, het verste punt van het centrum, het verste punt van de baan. Je cirkelt rond het punt van maximale financiële kansen.”

De analist deelde ook een grafiek met zijn volgers die laat zien dat Bitcoin een bullish divergentie vertoont met de relatieve sterkte-index (RSI) op de driedaagse grafiek. Hij tweette:

Traders houden de bullish divergenties nauwlettend in de gaten tijdens een neerwaartse trend, omdat dit aangeeft dat verkopers momentum verliezen en dat kopers de markt beginnen te beheersen.

Inmortal stelt ook dat de daling van Bitcoin onder de $16.000 slechts een afwijking zou kunnen zijn, wat suggereert dat BTC uiteindelijk de steun rond $18.000 zal herstellen. Hij zei het onderstaande:

“Wat als al deze angst eindigt als een afwijking?”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!