Bitcoin miners zetten Bitcoin in de verkoop

Met de huidige problemen rondom de crypto exchange FTX is de cryptomarkt in paniek. Dit heeft ook zijn gevolgen voor Bitcoin (BTC) miners. Ze passen hun holdings strategieën aan en lijken hun Bitcoin te verkopen. In onderstaande figuur is te zien dat er een buitengewone verkoopactiviteit van miners gaande is. Dit wordt aangegeven met de rode pijl. Het verkooppercentage is ‘bijna’ hoger dan in vergelijking met vijf jaar geleden.

Figuur 1: Bitcoin miners verkoop druk (bron: Tradingview)

Miners hebben het moeilijk

Over het algemeen heeft de crypto winter de mining sector hard getroffen, waarbij beursgenoteerde bedrijven naar verluidt failliet zijn gegaan wel hun Bitcoin moesten verkopen. De problemen voor Bitcoin miners komt door meerdere factoren. Eén van die factoren is dat de crypto markt zich al een tijdje in bear markt begeeft en dat de Bitcoin prijs relatief laag staat ten opzichte van zijn all-time-high. Daarnaast is de wereldeconomie ook verzwakt. We hebben te maken met hoge energieprijzen en inflatie. De verkooptrend kan worden toegeschreven aan een initiatief om operationele kosten zoals elektriciteit betalingen te dekken.

Licht aan het einde van de tunnel?

Hoewel de toegenomen Bitcoin verkoop door miners in het algemeen  status van de markt weerspiegelt, is de trend van oudsher een indicatie dat een mogelijke opwaartse beweging er weer aan komt. In dit geval wijst de statistiek meestal op een potentiële bodem. Bitcoin bleef een lange tijd stabiel rond een prijs van $20.000. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin prijs net onder de $17.000

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!