Duitse toezichthouder waarschuwt Coinbase vanwege desorganisatie

De Duitse toezichthouder BaFin heeft, in overeenstemming met zijn plicht, het in Duitsland gevestigde Coinbase opgedragen zich bewust te zijn van zijn zakelijke transacties en organisatie. De waarschuwing kwam in het licht van een eerdere daad van desorganisatie, die niet voldoet aan de organisatorische vereisten van het bedrijf.

BaFin is de federale financiële toezichthouder in Duitsland. Het is verantwoordelijk voor de financiële dienstverlening van het land. Het belangrijkste doel van BaFin is het voorkomen van witwassen van geld in de natie te verminderen. Om deze taak uit te voeren, verbindt de organisatie zich ertoe om toezicht te houden op betalingsdienstaanbieders, pensioenfondsen, kredietinstellingen, verzekeraars, enz.

BaFin waarschuwt Coinbase Duitsland

Hoewel het aspect van de organisatorische schending van het bedrijf niet werd vermeld, citeerde BaFin dat Coinbase Duitsland verschillende organisatorische tekortkomingen had.

Dit is één van de vele waarschuwingen die de cryptocurrency-beurs heeft ontvangen van de federale autoriteiten. BaFin meldde dat Coinbase Duitsland verschillende onderzoeken had ondergaan op basis van vele andere overheidsrechtsgebieden.

De zaak volgde echter op een recente audit vanuit BaFin. Op basis van het resultaat citeerde het dat Coinbase Duitsland nog geen consistente bedrijfsorganisatie heeft op alle gebieden die de audit bestreken. Dit bevel was gedateerd 27 september 2022, volgens informatie uit de BaFin-verklaring.

Coinbase heeft plannen om uit te breiden naar Europa

De cryptocurrency-beurs maakt tevens plannen om haar activiteiten uit te breiden in Europa. Coinbase was al bezig met het aankondigen van haar activiteiten op de Europese markt toen de verklaring van de overheidsinstantie naar voren kwam.

Om de uitbreiding naar de Europese markt te pionieren, huurde de beurs Daniel Seifert in. Hij was de operationele officier bij Solarisbank. Terwijl dat aan de gang is, heeft het bedrijf onlangs wettelijke toestemming gekregen om in een aantal andere landen te functioneren, waaronder Nederland en Italië. Ondertussen wacht het bedrijf ook op operationele licenties in twee andere landen, Spanje en Frankrijk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!