Ethereum (ETH) vormt een “zeer bullish” technisch patroon, aldus analist

Voormalig Goldman Sachs-directeur Raoul Pal heeft in zijn recente nieuwsbrief aangegeven dat Ethereum (ETH), na het doorbreken van een neerwaartse trend, een sterk bullish technisch patroon vormt.

In de Global Macro Investor-update zei Pal dat ’s werelds op een na grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie een ‘cup-and-handle’-patroon kan vormen. Hij zei het volgende:

“De dagelijkse grafiek op ETH ziet er buitengewoon constructief uit. We doorbreken momenteel de neerwaartse trend bij (1), er is een omgekeerde hoofd-en-schouders bij (2) met de rechterschouder die zich net boven de vorige weerstand vormt (eenjarige neerwaartse trend), en een dagelijkse DeMark Sequential Countdown in proces op dag drie van 13 hoger.

Eindelijk, een beetje hoger, dichter bij $2.000, lijkt een MASSIVE cup-and-handvat zich te vormen; allemaal erg bullish en iets dat we nauwlettend in de gaten houden.”

De zogenaamde William O’Neil’s Cup with Handle signaleert een bullish voortzetting met een prijsconsolidatie gevolgd door een uitbraak. Dit terwijl de Sequential Countdown meet wanneer de markt vatbaar is voor omkering op basis van de vraag van kopers en verkopers door de huidige prijs te vergelijken met eerdere sluitingen. Elke fase van de analyse krijgt een nummer toegewezen en wanneer het een telling van 13 bereikt, geeft dit aan dat de markt vatbaar is voor omkering.

Een ander bullish signaal waar Pal naar kijkt, is de US Dollar Index (DXY), die een correlatie heeft laten zien met risicovolle activa zoals crypto. Wanneer de Amerikaanse dollar in waarde stijgt, hebben de cryptoprijzen de neiging om te dalen. Hij voorspelde dan ook een waarschijnlijke daling van de dollar. Hij gaf het volgende aan:

“De dollar heeft onlangs weer een dagelijkse Sequential Countdown 13 ingevoerd en is vrijdag hard omgedraaid, momenteel in golf drie van vijf lager met een prijsdoelstelling van 106. We zijn er niet helemaal van overtuigd dat we geen laatste duwtje hoger naar 117 kunnen maken, maar we naderen een top.”

De cryptocurrency-analist voorspelde eerder al een grote doorbraak voor Ethereum en zei dat het beter zou presteren dan Bitcoin. Nu lijkt de analist deze voorspelling te herhalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!