“crypto-industrie is geboren uit crisis van 2008”, aldus Cardano oprichter

Charles Hoskinson deelde op 4 november zijn mening over de oorsprong van crypto tijdens de Web Summit 2022 in Lissabon. Volgens de oprichter van Cardano (ADA) en Ethereum (ETH) ontstond crypto als een reactie op de financiële crisis van 2008. Er zouden inherente problemen ten grondslag liggen aan de huidige financiële instanties. 

Volgens de oprichter van Cardano zijn deze problemen veelvoudig. Miljarden mensen hebben bijvoorbeeld geen economische identiteit. Dit voorkomt die personen om een lening te nemen en daardoor ontstaan er ongelijke kansen. De crypto industrie is ontstaan in een poging om de recessie en andere problemen die door traditionele financiën worden veroorzaakt aan te pakken. Het uiteindelijk doel is om niet goed werkend systeem te vervangen. 

Charles Hoskinson zei de volgende quote:

“We werden niet op een dag wakker en zeiden: ‘Laten we een perfect goed systeem vervangen.’ Crypto werd geboren in 2008.”

Cardano actief in Afrika

Charles Hoskinson probeert met zijn tweede crypto project, Cardano, in het bijzonder de ongelijkheid van financiële kansen aan te pakken. Cardano is al vaker in Afrika actief geweest. Het hoopt met crypto elke Afrikaan de mogelijkheid te bieden om een lening te nemen. Crypto eist namelijk geen economische identiteit. Met slechts een goedkope telefoon en internet connectie zul je toegang hebben tot alle financiële middelen die Cardano te bieden heeft. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!