Historisch accuraat signaal suggereert het einde van de Bitcoin bearmarkt

Pseudonieme analist Dave the Wave vertelde onlangs zijn 129.100 volgers op Twitter dat de voortschrijdende gemiddelde convergentie-divergentie-indicator (MACD) suggereert dat Bitcoin uit de maandenlange bearmarkt komt. Hij tweette het volgende:

“En daar heb je het dames en heren, een momentum [en gedenkwaardige] verschuiving op de maandelijkse MACD. Geen garantie voor zekerheid, maar zeker een sterke indicatie van de Bitcoin-macro-turnaround… gezien de eerdere historische trend.”

De MACD is een trendgebaseerde momentumindicator die de relatie tussen twee voortschrijdende gemiddelden van een actief weergeeft en door handelaren wordt gebruikt om omkeringen te lokaliseren.

Dave the Wave wees in een vervolg bericht echter ook op de logaritmische groeicurve (LGC) van Bitcoin om aan te geven dat er een prijsbasis is gevormd of wordt gevormd voor de koningsmunt in de prijsklasse van $20.600. Hij zei dat de LGC sinds 2018 een betrouwbare voorspeller is gebleken. Hij tweette het onderstaande:

“Het momentum op de kortere weekgrafiek ondersteunt ook de maandgrafiek. Factor in het LGC-model, waarvan de curven sinds 2018 op schema liggen, en je hebt een redelijk argument voor een basisvorming / gevormd.”

De analist gaf echter wel aan dat de hype omtrent Bitcoin niet op het niveau is dat gezien werd tijdens de laatste bullmarkt, maar dit maakt het, volgens de analist, wel het juiste moment om te investeren. Hij gaf het volgende aan:

“Herinner je je de hype nog? Vanuit het tegendraadse perspectief is dit het moment om te kopen als de hype plat is.”

Als de prijs naar de volgende boog in de groeigrafiek stuitert, voorspelt Dave the Wave dat de Bitcoin koers in augustus van volgend jaar $38.000 zal bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!