Cardano de derde grootste blockchain op het gebeid van NFT-handelsvolume

Na de hype rondom non-fungible tokens (NFT’s), zakte de markt in 2021 en 2022 in elkaar. Ondanks dit gegevens breidt Cardano (ADA) juist de NFT-ruimte snel uit. Cardano werd zelfs het op twee na grootste NFT-protocol als gevolg van een toename van het NFT-handelsvolume achter Ethereum (ETH) en Solana (SOL).

De Cardano-blockchain blijft ondanks de FUD nieuws maken te midden van de crypto-bearmarkt. Volgens een onderzoek van blockchain en gedecentraliseerde apps (dApps) analysebedrijf DappRadar, is Cardano het op twee na grootste NFT-protocol door handelsvolume vanaf dit kwartaal. Het rapport voegde het volgende toe:

“Cardano is momenteel een van de top drie blockchains door NFT-handelsvolume”

NFT’s in de bredere context hebben echter een scherpe daling in de handelsvolumes gezien. Het daalde met 97% van een recordhoogte in januari van dit jaar tot slechts $ 466 miljoen in september. Op basis van volume is OpenSea het grootste NFT-handelsplatform en het bedrijf leed een omzetdaling van 75% ten opzichte van twee maanden eerder.

Volgens Bloomberg is het snel verkrappende monetaire beleid de grootste oorzaak voor de daling in speculatieve activa, wat heeft bijgedragen aan de vernietiging van $2 biljoen in de crypto-sector.

Maar met $ 191 miljoen aan NFT-volume in de afgelopen 30 dagen, is Cardano nu het op twee na grootste NFT-protocol achter Solana en Ethereum. De NFT-markttracker OpenCNFT toont duidelijk de stijging in het tijdsbestek van de afgelopen 24 uur.

De bodemprijs van 10.000 ADA werd bereikt door The Ape Society, Cardano’s grootste NFT-project in termen van inzamelingsaandeel per 24-uurs volume. Sinds mei hebben er de meeste transacties plaatsgevonden op het Cardano-netwerk met in totaal 82.880 transacties. Dit betekent een maand tot maand stijging van 75%.

Op 22 september ging de Vasil-upgrade online na een reeks vertragingen. Sindsdien is de operationele capaciteit van het netwerk verdubbeld en dat is eveneens te zien aan het handelsvolume. De update leidde tot de release van Plutus v2, de smart contracttaal van het netwerk, die chainontwikkeling voor ontwikkelaars vergemakkelijkte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!