Whales kopen meer dan 200 miljoen aan XRP

Ripple’s native cryptocurrency, XRP, is één van de grote cryptomunten die de afgelopen 90 dagen zijn gestegen te midden van de inzakkende markt voor digitale activa. Positieve resultaten van de langlopende cruciale rechtszaak tussen Ripple Labs en de Amerikaanse SEC hebben de laatste tijd de interesse bij whales opnieuw aangewakkerd.

Whales reageren op positief nieuws vanuit Ripple?

Whale Alert, een trackingdienst die grote cryptocurrency-transacties volgt, heeft gemeld dat grote crypto-wallets de afgelopen 24 uur meer dan 105 miljoen XRP hebben toegevoegd. De cumulatieve waarde van XRP die door walvissen verzameld is, wordt geschat op ongeveer $48,3 miljoen. De grootste transactie die door de tracker is geregistreerd, was een aankoop van $25,8 miljoen aan XRP, die gekocht werd op Bitstamp.

De whaletracker meldde echter ook dat 100 miljoen XRP verplaatst is van een portemonnee met de naam “Ripple” naar een onbekende portemonnee. Deze transactie was op dat moment ongeveer $45,4 miljoen waard.

Het is belangrijk op te merken dat meer dan 205 miljoen XRP zijn verplaatst naar meerdere onbekende portefeuilles te midden van de recente prijsdaling. De whales zijn er hiermee dan ook in geslaagd om de prijsdip te kopen.

XRP koers stijgt met 32% in 90 dagen

Eerder werd al duidelijk dat dat crypto-whales 240 miljoen XRP toegevoegd hadden. Deze accumulatie kwam nadat Ripple een grote doorbraak kreeg in de SEC-rechtszaak. De commissie gaf haar beweringen over de cruciale toespraakmemo’s van Hinman op en legde deze voor aan de beklaagden.

De XRP-prijs is de afgelopen 7 dagen met meer dan 5% gedaald. Het wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen een gemiddelde prijs van $0,4468. De token is er echter in geslaagd om de afgelopen 90 dagen met meer dan 32% te stijgen. Gaat de munt deze stijgende lijn voortzetten?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!