Ethereum aanbod blijft dalen na de Merge

Het totaal circulerende aanbod van Ethereum (ETH) blijft verder dalen sinds de uitvoering van de Merge. Op dit moment is het circulerende aanbod van Ethereum slechts een paar dagen verwijderd om terug te zakken tot het niveau van voor de Merge, zo werd aangekondigd op Twitter.   

De Merge, die op 15 september in uitvoering trad, heeft als doel om het netwerk efficiënter en milieuvriendelijker te maken. De Merge heeft het Ethereum netwerk overgezet van een traditionele Proof of Work (PoW) netwerk naar een Proof of Stake (PoS) netwerk. Dit betekent dat het netwerk niet langer gevalideerd wordt door miners maar in plaats daarvan door validators die het netwerk valideren door hun ether te staken op het netwerk.

Naast de overgang naar PoS introduceerde de Merge ook token burn, dit houdt in dat bij elke transactie een deel van de ether verbrand wordt. Bij een hoge netwerkactiviteit zou dit in theorie kunnen zorgen voor een afname in het tot totale aanbod. Dit stemt investeerders hoopvol omdat het een positief effect kan hebben op de koers.

Ethereum aanbod daalt met 1000 per dag

Op Twitter deelde de gebruiker @mhonasalo verdere details omtrent de Merge. Zo is het Ethereum netwerk momenteel 1000 ETH per dag aan het verbranden. Met dit tempo is het circulerende aanbod van Ethereum slechts een paar dagen verwijderd om tot niveau’s te zakken die vóór de Merge gezien werden. In de afbeelding hieronder is te zien hoe het circulerende aanbod de afgelopen weken is gaan dalen en nu slechts 0.01% boven het circulerende aanbod staat dat tijdens de Merge gezien werd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!