Cardano lijkt extreem ondergewaardeerd 

Volgens de MVRV Z-score bevindt Cardano (ADA) zich sinds 2019 op zijn laagste relatieve positie. De MVRV Z-score is gebaseerd op twee waardes: de marktwaarde en de gerealiseerde waarde (waarvoor elke munt het laatst is verkocht). Het Z-score-model geeft een beeld wanneer een aandeel of, in dit geval, een cryptomunt onder zijn prijs handelt of wanneer een prijs de oververhit lijkt te zijn.

In onderstaande grafiek zijn de prijsontwikkelingen in het groen te zien. In het oranje is de MVRV Z-score te zien. Na een lange bearmarkt, van 2018 t/m 2020, stijgt de prijs. We zien dan ook dat de MVRV Z-score aanzienlijk stijgt. Dit betekent dat investeerders hun winst namen en Cardano verkochten. 

Na de piek rond oktober 2021 lijkt er een sterke negatieve trend te zijn rondom de prijs. In de afgelopen 30 dagen verloor Cardano bijna 30% van zijn waarde en is het een van de zwakst presterende projecten op de crypto markt. Dit heeft mogelijk te maken met de tegenvallende hoeveelheid smart contracts die op het platform beschikbaar zijn. Ook behaalt de Vasil hard fork nog niet de gewenste resultaten. De tegenvallende resultaten vertalen zich in een lage MVRV Z-score. Dit is een relatief gunstige prijs, echter moet Cardano in de toekomst wel activiteit op het netwerk verhogen om een weer hogere te verantwoorden.

Figuur 1: Cardano MVRV Z-score (Bron: Santiment.net)

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!