Guinness World Records geeft Bitcoin de titel van “eerste gedecentraliseerde cryptocurrency”

Het wereldberoemde Guinness World Records heeft Bitcoin (BTC) de titel van toonaangevende digitale activa gegeven, door het te omschrijven als de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency.

De franchise, die sinds 1955 recordbrekende feiten en prestaties documenteert, onthulde dat de Cypherpunks, een online gemeenschap gevormd in 1992, de plaats was waar Bitcoin voor het eerst ontstond. Deze groep cryptoliefhebbers besprak het concept van op cryptografie gebaseerde digitale valuta.

GWR noemt ook Satoshi Nakamoto – waarvan wordt aangenomen dat hij betrokken is bij de Cypherpunks-gemeenschap – als de pseudonieme schepper van Bitcoin, de oudste cryptocurrency. Het gaf het volgende aan:

“Een werkende implementatie van het concept was voltooid op 3 januari 2009, toen Nakamoto het eerste blok op de blockchain ontgonnen had en de open-sourceclient op 9 januari 2009 voor het publiek werd vrijgegeven.”

De autoriteit op het gebied van wereldrecords, Guinness World Records, zegt dat Bitcoin is ontworpen om de moeilijkheid van het reguleren van een digitale munt via een gecentraliseerde organisatie of betrouwbare derde partij te beheersen.

Bitcoin is opgenomen in het Guinness World Records, ongeveer een maand nadat Merriam-Webster de woorden “altcoin” en “metaverse” aan zijn woordenboek had toegevoegd.

In 2016 vermeldde de oudste uitgever van woordenboeken in Amerika de term “Bitcoin” en drie jaar later, in 2018, voegde het “cryptocurrency,” “initial coin offering,” en “blockchain” toe.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!