Ripple mede-oprichter uit zijn respect naar Cardano-oprichter Charles Hoskinson

De mede-oprichter en de uitvoerend voorzitter van Ripple, Chris Larsen, verklaarde in een recent interview dat hij bewondering heeft voor de oprichting van Cardano, ondanks het kleine geschil dat de ontwikkelaar had met de XRP-gemeenschap kort na het geven van een interview.

In zijn meest recente toespraak werd Charles Hoskinson gevraagd zijn mening te geven over de meest recente actie van de SEC die Ripple, bepaalde influencers in de ruimte en de cryptocurrency-industrie in het algemeen trof.

Volgens de mede-oprichter van Cardano geloven sommige gemeenschappen zoals XRP dat er corruptie gaande is binnen de commissie, en dat is de belangrijkste reden waarom het zich richt op Ripple. Hoskinson gelooft echter niet dat dit het geval is.

De belangrijkste reden waarom de toezichthouder op digitale activa komt, is het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving en het strakke kader waarbinnen de SEC kan werken. De theorie is ondersteund door de mede-oprichter van Ripple, die verklaarde dat de SEC regelgeving gebruikt om alle crypto onder hun bevoegdheid te brengen.

Larssen maakte tevens van de gelegenheid gebruik om de invloed van Hoskinson aan te duiden en uitte zijn respect hiervoor op Twitter. Hij tweette het volgende:

“Afzonderlijk, maar sommigen weten het misschien niet, maar Charles heeft een belangrijke rol gespeeld bij crypto + klimaatinitiatieven, met name bij het onderzoeken en ontwikkelen van code voor Proof of Useful Work (een manier waarop Bitcoin een koolstofnegatieve keten wordt). Ik waardeer het dat je betrokken bent bij deze belangrijke kwestie!”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!