Dit is er nodig voor een volgende bullmarkt, aldus Kevin O’Leary

De wel bekende investeerder Kevin O’Leary (aka “Mr. Wonderful” op ABC TV serie “Shark Tank”) vertelde in een recent interview wat er moet gebeuren om een volgende bullmarkt in de cryptomarkt te zien.

In een interview met Circle CEO Jeremy Allaiire zegt O’Leary dat steun van Amerikaanse beleidsmakers kan leiden tot een instroom van institutioneel kapitaal in de cryptomarkten. Een logisch gevolg hiervoor is een Bitcoin (BTC)-uitbraak, welke kan zorgen voor een omkeer in de huidige bearmarkt. De Shark Tank ster zei:

“Ik geloof ook dat dat ene ding – gewoon stablecoins [regelgeving] voor elkaar krijgen… Het is het laagsthangende fruit, maar het zou ook een signaal zijn naar de rest van de cryptomarkt, voornamelijk de institutionele beleggersmarkt….

Ik denk eigenlijk, en dit is speculatie, dat als je dit voor elkaar krijgt met alleen stablecoins, en je krijgt het gereguleerd, het de waarde van veel verschillende posities die ik heb, inclusief Bitcoin, zou verhogen.”

O’Leary is ervan overtuigd dat deze steun van de instituionele markt nodig is als we een opwaarste prijsbeweging willen zien. Hij voegde toe:

“Momenteel handelt heel de markt er naar dat Bitcoin vastzit tussen de waardes $17.000 en $22.000. Hier gaan we nooit meer uitkomen als er geen institutionele steun komt, er is dus verandering nodig.”

O’Leary zegt ook dat hij tekenen begint te zien dat Bitcoin zijn momentum verliest in termen van adoptie:

“Er is nu een vermoeidheid in deze markt. En er is een gebrek aan adoptie, en er is een gebrek aan wallets. Er is een gebrek aan een heleboel dingen, en het komt nu echt naar voren. Mensen [zeggen], ‘We moeten dit doorbreken.’ Het is als een gigantische opstopping.”

Met andere woorden, volgens de Shark Tank ster moet er echt wat veranderen in de markt. We hangen nu al heel lang rond hetzelfde prijsniveau en dit zorgt voor een gigantische opstopping in de markt. We kunnen een keerpunt in de markt gaan zien wanneer er een grote instroom is van institutioneel kapitaal; regelgeving is een factor die vaak de markt zowel positief als negatief kan beïnvloeden, maar volgens O’Leary zal het nu waarschijnlijk positief uitpakken.

Kortom, er moet meer regelgeving komen rondom crypto’s om de interesse van institutionele beleggers terug te krijgen. Dit zal leiden tot een grote instroom van kapitaal, wat kan leiden tot een prijs ommekeer.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!