Bitcoin miner reserves bereiken een 10-jarige record

De reserves van Bitcoin (BTC) miners nemen sterk af en bereiken nu waardes die we in de afgelopen tien jaar niet hebben gezien. Volgens data van IntoTheBlock, een crypto data en analyse platform, bezitten alle Bitcoin-miners momenteel minder dan 2 miljoen BTC. 

De Bitcoin reserves zijn een belangrijke metriek om mee te nemen in koers voorspelling voor BTC. Omdat Bitcoin miners hun mining activiteiten financieren door middel van het verkopen van de verkregen Bitcoin oefenen zij veel verkoopdruk uit op de koers. Met dalende reserves neemt ook de potentiële verkoopdruk af.

In Figuur 1 zijn de bitcoin reserves te zien over de afgelopen 13 jaar. Uit deze cijfers is duidelijk geworden dat de bitcoin reserves van miners momenteel onder de 2 miljoen bitcoin zit, dit bedraagt minder dan 10% van het circulerend aanbod. De dalende reserves zijn een lange termijn drijfveer voor een stijgende bitcoin koers (mits de vraag gelijk blijft of stijgt). 

Figuur 1: Bitcoin reservers (Bron: IntoTheBlock)

Lage bitcoin koers legt druk op miners

De lage koers van bitcoin legt druk op de miners. Een lagere koers betekent minder omzet en dus winst voor miners, hierdoor worden miners mogelijk geforceerd om hun operatie te sluiten aan de hand van de sterke verliezen. Desondanks zien we bij de huidige lage koers de hash rate van het netwerk alsmaar stijgen, dit laat zien dat de er meer miners op het netwerk blijven deelnemen. Dit geeft de suggestie dat veel miners, ondanks de lage koers, een sterke lange termijn overtuiging hebben in het netwerk en verwachten dat de koers zal stijgen. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!