Team achter Terra (LUNA) heeft de markt gemanipuleerd, aldus Vitalik Buterin

In een lang interview met New York Times-columnist Ezra Klein beschuldigde Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin het Terra (LUNA) team ervan te proberen de waarde van de lokale cryptocurrency op te krikken door de markt te manipuleren. Volgens Buterin weet niemand wat er daardoor met zijn enorme Bitcoin-reserves is gebeurd.

De ineenstorting van Terra (LUNA)

Naar de mening van de Canadese programmeur is decentralisatie niet altijd de oplossing, zoals blijkt uit de instorting van Terra. Zelfs als een algoritme open en transparant is, kan een slechte implementatie tot mislukking leiden. Dit zei Vitalik Buterin met betrekking tot het mislukte blockchainproject.

Veel “intelligente personen” vonden Terra “fundamenteel verschrikkelijk”, aldus Buterin. Ondanks Do Kwon’s vermeende vluchtactie, nadat Zuid-Korea een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigde, kwamen Luna Classic, het overlevende element van het mislukte project, en Luna 2.0 in september gewoon weer tot leven, iets wat vreemd was volgens Buterin.

Ethereum’s switch naar Proof-of-Stake

Vervolgens ging de mede-oprichter van Ethereum dieper in op de switch naar Proof-of-Stake. Hij merkte ook op dat de waardedaling van Ethereum (ETH) na de zeer gepubliceerde fusie “schokkend” was.

Ook al was Ethereum’s recente omschakeling naar Proof-of-Stake succesvol, toch is de prijs van de op één na grootste cryptocurrency sinds 15 september met 18% gedaald. Deze sell-the-news gebeurtenis verraste veel cryptobulls, vooral als je bedenkt dat de slechte prestaties van Amerikaanse aandelen de waardedaling van ETH waarschijnlijk hebben verergerd, aldus Buterin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!