Technologieaandelen gaan nieuw dieptepunt bereiken, wat slecht nieuws betekent voor Bitcoin, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Nicholas Merten heeft in een recente video een enorme correctie in technologieaandelen voorspeld die de waarde van Bitcoin (BTC) naar nieuwe dieptepunten zou kunnen brengen. Hij gaf aan dat hij gelooft dat technologie-indices zoals de Nasdaq een devaluatie van 50% van de highs moeten ondergaan. Hij zei het onderstaande:

“Ons algemene doel is dat we op zijn minst, net waar we ons nu bevinden, op zijn minst mogen verwachten dat technologie-indices zoals de NASDAQ waarschijnlijk 50% zullen corrigeren.

Het is tijd voor een echte recessieve bearmarkt, een depressieve bearmarkt, waar we in plaats van het soort dips van 15% tot 30% dat we de afgelopen tien jaar zo vaak hebben gehad en kort daarna zeer snel herstellen, een harde correctie ondergaan die ons 40%, 50% of 60% zal neerhalen.

Ik wil niet de exacte datum of de exacte waarde noemen waar we naartoe gaan, omdat niemand dat echt weet, maar ik wil onszelf een doelpaal geven, die mogelijk in de komende maanden in Q1 van 2023, kunnen we de Nasdaq met nog eens 28% zien dalen, wat ons in wezen zou brengen van [zijn] hoogste punt ooit naar een schone 50 tot 50,5%.”

Merten gaf verder aan dat een dergelijke daling voor de Nasdaq slecht nieuws is voor Bitcoin, waarop hij vervolgens een ruw koersdoel geeft voor de koningsmunt. Hij zei het volgende:

“Als we nadenken over het feit dat Bitcoin neutraal zou blijven ten opzichte van de Nasdaq, nemen we het hier mee naar onze Bitcoin-grafiek en kijken we naar een gelijkaardige daling van de prijs van Bitcoin vanaf waar we nu zijn en dat zou ons ongeveer naar beneden halen in de richting van de $13.600 tot $14.000 [gebied].”

De Bitcoin koers staat momenteel op $18.775 op het moment van schrijven. Een daling van de grootte van Merten zou een dip van ongeveer 25% betekenen voor BTC.