Ripple CEO onthult portfolio en bekritiseert SEC ervan winnaars en verliezers te kiezen

Ripple CEO Brad Garlinghouse heeft aangegeven dat zijn cryptoportfolio Ethereum (ETH) bevat en dat hij het niet eens is met de nieuwste verklaringen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot het toonaangevende smart contractplatform.

In een nieuw interview met Ryan Selkis, CEO van Messari, gaat Garlinghouse in op het recente standpunt van de SEC dat Ethereum als een niet-geregistreerd effect kan worden beschouwd, iets wat de toezichthouder ook beweert dat voor XRP zou gelden in zijn rechtszaak tegen Ripple.

De laatste verklaring van de SEC over Ethereum staat in contrast met wat Bill Hinman, voormalig directeur van Corporate Finance bij de SEC, zei in een toespraak in 2017, volgens Garlinghouse. Hij zei het volgende hierover:

“Ik ga het record rechtzetten. Persoonlijk bezit ik Bitcoin. Ik bezit persoonlijk Ethereum. Ik ben persoonlijk eigenaar van XRP. Ik ben lang al die digitale activa en enkele anderen.

Ter vergelijking: mijn houding is: Bill Hinman, als directeur van Corporate Finance, kwam voor de wereld en hield een toespraak waarin hij zei: ‘We denken dat ETH een effect was en overging naar een niet-effect vanwege een decentralisatiekader.’

Ik heb daar naar gekeken en ik herinner me dat ik een interne e-mail naar Ripple stuurde met de opmerking: ‘Hé, dit is goed nieuws.’ XRP is een gedecentraliseerd, open-source digitaal activum. Ripple, het bedrijf, controleert slechts een zeer klein percentage van de validators van het netwerk…

De wet zegt niet echt wat Bill Hinman zegt, maar als de SEC dit zo gaat meten, is dat goed.”

Garlinghouse ging verder met stellen dat de SEC op oneerlijke wijze winnaars en verliezers op de cryptomarkt kan kiezen, zowel door een rechtszaak aan te spannen tegen Ripple als door zijn recente retoriek tegen Ethereum. Hij gaf het onderstaande aan:

“Waarom zou de SEC, waarom zou een overheidsinstantie, wanneer XRP op het moment dat de SEC hun onderzoek startte het op één na meest waardevolle bezit zijn, waarom zouden ze winnaars en verliezers kiezen? Het is gewoon niet de rol van de overheid – niet een kapitalistische, democratische regering. Er zijn andere regeringen over de hele wereld die zich misschien in die branche bevinden…

De coo-coo voor coco puffs is, hoe kunnen ze dat in vredesnaam zeggen, omdat het van proof-of-work naar proof-of-stake ging, en nu ineens weer een effect wordt?”