Deze cryptowinter gaat kl*te zijn, aldus Coin Bureau

Op 18 september publiceerde Cointelegraph een rapport, waarin stond dat “Bitcoin-opties die aan het einde van 2022 aflopen, laten zien dat de meeste handelaren wedden op een prijsdaling van BTC tot in het gebied van $ 10.000-12.000.”

Op 21 september, tijdens de persconferentie na afloop van de tweedaagse FOMC-vergadering, kondigde de Fed aan dat zij de Federal Funds-rente met 0,75% zou verhogen, en Fed-voorzitter Jerome Powell zei dit op de persconferentie:

“Mijn collega’s en ik zijn vastbesloten om de inflatie terug te brengen tot onze doelstelling van 2 procent… Tijdens de vergadering van vandaag heeft de commissie de streefmarge voor de Federal Funds-rente met 3/4 procentpunt verhoogd, waardoor de streefwaarde op 3 tot 3,25 komt. Zoals blijkt uit het SEP, bedraagt ​​de mediane projectie voor het juiste niveau van de Federal Funds-rente 4,4 procent aan het eind van dit jaar, 1 procentpunt hoger dan in juni werd geraamd. De mediane projectie stijgt tot 4,6 procent eind volgend jaar en daalt tot 2,9 procent tegen het einde van 2025, nog steeds boven de mediane schatting van de waarde op langere termijn.”

De pseudonieme gastheer van Coin Bureau zei in een YouTube-video die op 19 september werd uitgebracht dat de renteverhogingen van dit jaar door de Fed “de belangrijkste reden zijn waarom de cryptomarkt de afgelopen maanden is ingezakt”. Hij ging verder met te zeggen:

“Nu de hogere rentetarieven stijgen, zullen de minder aantrekkelijke risicovolle activa zoals aandelen en vooral crypto voor investeerders zijn. De waarschijnlijkheid van verdere uitverkoop is de reden waarom velen nu voorspellen dat BTC in de komende maanden zo laag als $12k zou kunnen dalen, wat onze huidige strijd rond $18k er in vergelijking bijna vreugdevol uit laat zien… Denk aan het feit dat veel institutionele shortposities geopend zijn voor BTC volgens gegevens van de CFTC, terwijl voor degenen die liever op een technische analyse vertrouwen, daar ook niet veel troost is, vrees ik.

Kortom, of je nu in aandelen zit, cryptovaluta of eigenlijk wat dan ook, deze winter gaat klote zijn: stijgende rentetarieven, hardnekkig hoge inflatie, een aanhoudende oorlog in Oekraïne, verdere wereldwijde onrust, energierekeningen zo hoog we zullen de dassendans moeten doen om warm te blijven, en alle andere waardeloze dingen die nu gaande zijn. Zorg dus dat je een mooi groot dekbed hebt en bereid je voor om er flink wat tijd onder door te brengen.“