Welke altcoins gaan stijgen – Top 5 beste altcoins met potentie

Wil jij weten wat de beste altcoins om nu te kopen zijn? Dan zit je op de goede plek! We hebben gekeken naar welke altcoins gaan stijgen en op basis daarvan een top 5 altcoins samengesteld.

Verder in dit artikel kom je erachter hoe je zelf nieuwe altcoins kunt vinden en wanneer altcoins kopen een goed idee is of wanneer juist niet. Bekijk snel de Top 5 Beste Altcoins Met Potentie en begin zelf met investeren in altcoins! 

Top 5 beste altcoins met potentie

  1. Tamadoge (TAMA) – Beste Altcoin met Potentie van 2022
  2. Battle Infinity (IBAT) – Fantasy Sports Game met eigen altcoin
  3. Lucky Block (LBLOCK) – Beste Altcoins met eigen NFT-collecties
  4. Ethereum (ETH) – Beste Altcoin op basis van marktwaarde 
  5. Cardano (ADA) – Populaire Altcoins met weinig energieverbruik

>>> Nu de Beste Altcoins Met Potentie Kopen <<< 

Top 5 beste altcoins met potentie – nader belicht

Leuk die top 5, maar je wilt natuurlijk wel weten waar deze op gebaseerd is. Waar anderen gaan voor een top 10 altcoins, hebben wij de beste voor je uitgekozen. Maar welke Altcoins hebben toekomst? 

Hieronder vind je meer informatie per altcoin zodat je zelf kunt bepalen wat de beste altcoins uit deze top 5 altcoins zijn. Zo vind je makkelijk altcoins om in te investeren.

1. Tamadoge (TAMA) – Beste altcoin met potentie van 2022

Niet alleen cryptocurrency, maar ook bedrijven als Facebook zijn in 2022 vol in de wereld van metaverses gedoken. Ook de nieuwe cryptomunt Tamadoge maakt die stap en biedt een metaverse aan met Play-to-Earn games en je eigen huisdier. 

Wat maakt Tamadoge tot de beste altcoin met potentie van 2022? De munt is momenteel nog verkrijgbaar in een presale, waardoor je ontwikkelingen als een eerste listing bij een exchange voor kan zijn. 

Dit geeft je meer mogelijkheden om te profiteren van prijsstijgingen omdat deze vaak volgen zodra de munt beschikbaar wordt bij een exchange. 

Tamadoge is een platform met dus een eigen metaverse waarin je een Tamadoge Pet krijgt. Deze Tamadoge Pet is een NFT van een hond die je moet onderhouden en op moet voeden in de wereld van Tamadoge. 

Met de hond kun je uiteindelijk gaan strijden tegen andere spelers en zo Dogepoints verdienen voor de maandelijkse ranglijst. Deze maandelijkse ranglijst bepaalt uiteindelijk hoog de beloning is die je op het eind van de maand krijgt. 

Bij dat platform en de NFT’s hoort ook de eigen TAMA token. Deze wordt niet alleen gebruikt om beloningen mee uit te keren, maar ook in de Tamadoge Pet Store, een winkel waar je voedsel en items voor jouw digitale huisdier kan kopen. 

Van alle transacties die in deze winkel gedaan worden, zal 5% van de tokens geburnd worden. Dit betekent dat de munten uit de roulatie worden gehaald en nooit meer beschikbaar zijn. Dat maakt het een van de beste altcoins om te investeren.

Op deze manier zijn er steeds minder munten van Tamadoge beschikbaar, zeker wanneer de spellen steeds meer gespeeld gaan worden. Zo is de munt deflatoir en zal het aanbod dalen. Zolang de vraag gelijk blijft of zelfs groeit, zal de munt dus per stuk meer waard gaan worden. 

>>> Nu Tamadoge Kopen <<< 

2. Battle Infinity (IBAT) – Fantasy sports game met eigen altcoin

De afgelopen maanden was er veel te doen rondom Battle Infinity. Het begon allemaal met een presale die in slechts 25 van de geplande 90 dagen de volledige hard cap van 16.500 BNB binnenhaalde. 

Daarna werd de munt al snel beschikbaar bij de decentrale exchange PancakeSwap en steeg de prijs van de IBAT token de eerste dag met 700%. Deze prijs corrigeerde daarna ook weer, maar bleef lange tijd hoger staan dan de munt in de presale kostte. 

Het platform van Battle Infinity moet gaan bestaan uit zes verschillende applicaties. Zo komt er een aparte applicatie voor staking van de munt, komt er een eigen decentrale exchange en vind je binnenkort een metaverse waar je met een eigen personage een virtuele wereld kan ontdekken. 

De belangrijkste applicatie van Battle Infinity wordt echter de IBAT Premier League, een fantasy sports game, maar dan ontwikkeld met blockchain-technologie. Door fantasy sports naar de blockchain te brengen is er meer transparantie en weet je zeker dat het eerlijk verloopt. 

Inmiddels kun je de token kopen bij de centrale exchange LBank en ook nog altijd op PancakeSwap. Koop de munt alvast in voordat de eerste applicaties op het platform gelanceerd worden om maximaal te profiteren. 

>>> Nu naar Battle Infinity <<< 

3. Lucky Block (LBLOCK) – Beste altcoins met eigen NFT-collecties

De altcoin Lucky Block hoort bij een platform dat verschillende competities aanbiedt met prijzen als $1 miljoen in Bitcoin. Om mee te doen met zo’n competitie hoef je alleen maar met je LBLOCK tokens een NFT te kopen uit de juiste collectie.

Bij elke competitie hoort namelijk een eigen NFT-collectie en zodra je die NFT koopt, maak je kans op de prijs en ontvang je andere beloningen. Die andere beloningen worden betaald door gebruikers van de LBLOCK V1 token. 

Dit is een token ontwikkeld op de Binance Smart Chain die gebruikt wordt op het platform van Lucky Block. De token kent 12% transactiekosten waarmee de beloningen voor de NFT- en Token-holders betaald wordt.

Inmiddels is er ook een tweede versie van de munt. LBLOCK V2 werd niet met Binance ontwikkeld, maar is een token op de Ethereum blockchain, de meest populaire blockchain voor het aanmaken van tokens. 

In die tweede versie zijn de transactiekosten verwijderd waardoor de munt beter te verhandelen is op centrale exchanges. Investeerders op dit soort platforms willen vaak snel kunnen handelen en elke keer 12% aan kosten betalen kan dan logischerwijs niet uit.

Lucky Block heeft voor de twee verschillende tokens een bridge ontwikkeld die het binnenkort uit zal brengen. Dat zal ook de prijs van de twee verschillende tokens dichterbij elkaar moeten brengen. 

>>> Nu naar Lucky Block <<< 

4. Ethereum (ETH) – Beste altcoin op basis van marktwaarde 

In een lijst met de beste altcoins mag Ethereum niet ontbreken. Het is met afstand de munt die qua marktwaarde het dichtst in de buurt komt van Bitcoin en daarmee feitelijk de beste altcoin van het moment. 

Het kan nog dichterbij Bitcoin komen als binnenkort de ‘Ethereum Merge’ live gaat. Met deze upgrade gaat het netwerk over van Proof-of-Work, wat Bitcoin ook gebruikt, naar het Proof-of-Stake protocol, een protocol dat veel minder energie verbruikt. 

Naast het energieverbruik bracht Proof-of-Work meer problemen met zich mee voor Ethereum. Met dit protocol moeten miners complexe algoritmes oplossen, maar hierdoor werd het netwerk traag en werden de transactiekosten de afgelopen jaren steeds hoger.

Als de Ethereum merge deze problemen oplost en van Ethereum een schaalbare cryptomunt maakt, kan Ethereum zomaar eens een stuk populairder worden. Doordat de transactiekosten lager worden, zijn opeens alle decentrale applicaties en tokens op Ethereum ook beter te gebruiken. 

Het is al de beste altcoin van het moment en de cryptomunt die bijna alle nieuwe ontwikkelingen in de markt afgelopen jaren mogelijk heeft gemaakt, maar Ethereum heeft de potentie om verder te stoten en op termijn ook de marktwaarde van Bitcoin aan te kunnen vallen. 

5. Cardano (ADA) – Populaire altcoins met weinig energieverbruik

Ethereum is dus aan het overstappen naar een nieuw protocol die energie gaat besparen. Dat is bij de altcoin Cardano niet nodig, dit is al jarenlang de beste altcoin voor iedereen die op zoek is naar een munt die zo weinig mogelijk energie verbruikt. 

Cardano werkt al met Proof-of-Stake en biedt veelal dezelfde mogelijkheden als Ethereum doet, hoewel veel minder ontwikkelaars er momenteel gebruik van maken. Het project richt zich verder vooral op minder ontwikkelde gebieden 

Er wordt door een groot team gewerkt aan ontwikkelingen aan het netwerk en iedereen kan zich beschikbaar stellen om mee te helpen. Zo is ook Cardano momenteel bezig met het implementeren van een nieuw stuk techniek in het netwerk. 

De Cardano Vasil update is een nieuwe hard fork die schaalbaarheid vergroot en lagere kosten realiseert. Het lijkt er op dat er nog niet heel veel investeerders enthousiast zijn, de Cardano koers stijgt namelijk nog nauwelijks in anticipatie op de update. 

Wat zijn altcoins? – Beste altcoins om nu te kopen

Met tientallen begrippen is het logisch dat je misschien niet elk begrip uit de wereld van cryptocurrency kent. De vraag ‘Wat zijn altcoins?’ komt dus nog wel eens voorbij.

Dat terwijl het eigenlijk een heel makkelijk begrip is. Bitcoin is de originele cryptomunt en alle cryptocurrency die daarna kwamen vallen onder het begrip ‘Altcoins’. Waarschijnlijk zal er pas een andere definitie gehanteerd worden als bijvoorbeeld Ethereum de meest waardevolle cryptomunt wordt. 

Hoe bepaal je welke altcoins het beste zijn om te kopen? 

Zoals gezegd is het niet makkelijk om zomaar te bepalen welke altcoins kopen het best is voor je portfolio. Wel zijn er een aantal zaken die je kunt bekijken om te bepalen wat de beste altcoins om nu te kopen zijn. 

Wat kun je met de altcoins?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat het idee achter een bepaalde altcoin is voordat je gaat investeren in altcoins. In welke altcoins investeren het best is, weet je dan ook pas nadat je de munten waar je in geïnteresseerd bent goed onderzocht hebt.

Ten eerste kun je globaal kijken naar de website of naar een samenvatting van het whitepaper, het document met alle technische informatie achter een crypto project. Hier kun je alvast ontdekken wat het plan wordt en waar de altcoin voor gebruikt moet gaan worden.

Hoe zien de tokenomics eruit?

Een cruciaal onderdeel van een cryptomunt zijn de tokenomics. Dit staat vaak op de website of is terug te vinden in de whitepaper van nieuwe altcoins. 

In de tokenomics lees je alles over het aantal munten dat beschikbaar is voor een bepaalde altcoin, maar ook of en hoe er extra munten beschikbaar komen. Je hebt het totale aantal beschikbare munten wel nodig om te gebruiken in je analyse. 

Als een project munten voor €1.- aanbiedt, is dat leuk, maar als het blijkt dat ze 500 miljard tokens beschikbaar hebben, is de prijs waarschijnlijk toch iets te hoog. Zoals je ziet, kun je gemakkelijk de marktwaarde van een project berekenen en vervolgens deze vergelijken met marktwaardes van grote cryptomunten om te zien hoe reëel de vraagprijs is. 

Hoe ver is de altcoin qua ontwikkeling?

Er zit een groot verschil in de potentie van altcoins, de ene munt is al miljarden waard en lijkt alleen nog een kleine groei door te kunnen maken, terwijl de andere munt nog gloednieuw is en tientallen upgrades gepland heeft staan. 

Het is belangrijk om een beetje te weten in hoeverre een project al ontwikkeld is of dat het een nieuwe cryptomunt is. Je kunt dan ook bekijken hoe ver het project al is qua ontwikkelingen ten opzichte van hoe lang het project al bestaat en de ontwikkelingen bezig zijn. 

Waarom zou je investeren in altcoins?

Investeren in Bitcoin wordt tegenwoordig gezien als ‘store of value’, of ook wel ‘digitaal goud’. Het is een spaarmiddel geworden waarvan, door de gelimiteerde oplage, de verwachting is dat het op lange termijn altijd zal stijgen in prijs. 

Investeren in altcoins is een stuk risicovoller, de munten hebben zich nog minder bewezen en naast het technische risico op hacks of scams, heb je ook het risico dat de munt niet gewaardeerd wordt en de koers instort. 

Dat zijn de nadelen van investeren in altcoins, maar als jij een beetje door krijgt welke altcoins kopen winst op kan leveren, kun je je gehele portfolio een flinke upgrade geven door te beginnen altcoins kopen Nederland. 

Hoe kun je de beste altcoins kopen – Hoe altcoins kopen in Nederland

De beste plek voor altcoins kopen is vaak een exchange of broker. Bij zo’n platform kun je gemakkelijk geld of crypto op je account zetten en hiervoor de munten kopen waar je in geïnteresseerd bent. 

Maar waar altcoins kopen? Je keuze voor een broker of exchange moet ook afhangen van hoeveel altcoins je wilt kopen. Zo zijn er exchanges met honderden verschillende cryptomunten terwijl er ook exchanges bestaan met alleen de 50 grootste munten. 

Conclusie – Beste altcoins om nu te kopen

De beste altcoins om nu te kopen zijn munten als Tamadoge, Ethereum en Lucky Block. Hierbij hebben we een aantal relatief nieuwe altcoins gekozen en ook een aantal populaire altcoins die zich al bewezen hebben. 

Om te bepalen wat de beste altcoins om nu te kopen voor jou zijn, is het belangrijk om voor jezelf te bepalen hoeveel risico je wilt nemen met je investering. Als je bereid bent om veel risico te nemen, zijn de nieuwste altcoins de beste keuze. 

>>> Nu de Beste Altcoins Met Potentie Kopen <<< 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!