JPMorgan Bitcoin

MicroStrategy koopt, ondanks marktcondities, wederom de Bitcoin dip

Ook al is de cryptocurrency-markt instabiel, waardoor de Bitcoin (BTC) onder de $19.000 is gezakt, blijft het softwarebedrijf MicroStrategy er in investeren. Michael Saylor, oprichter en voormalig CEO van MicroStrategy, onthulde namelijk vandaag dat het bedrijf nog eens 301 BTC had gekocht tegen een gemiddelde prijs van $19.851 per munt. De hele aankoop bedroeg ongeveer 6 miljoen dollar.

Volgens het rapport van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de aankoop maakte het bedrijf bekend dat de verkoop plaatsvond van 2 augustus 2022 tot 20 september 2022. In het document staat verder:

“Vanaf 19 september 2022 had MicroStrategy, samen met zijn dochterondernemingen, een totaal van ongeveer 130.000 Bitcoins, die werden verworven tegen een totale aankoopprijs van ongeveer $3,98 miljard en een gemiddelde aankoopprijs van ongeveer $30.639 per Bitcoin, inclusief vergoedingen en uitgaven.”

MicroStrategy’s geschiedenis met Bitcoin

Toen Saylor in 2014 zijn bedrijf vormde, was het sentiment rondom de koningsmunt aanzienlijk anders. Het financiële model van zijn bedrijf anticipeerde op de volatiliteit van de cryptocurrency en was “ontworpen om HODL door tegenslag heen te komen” als gevolg van de adoptie van Bitcoin.

Het is belangrijk op te merken dat MicroStrategy een van de eerste grote bedrijven was die in Bitcoin investeerde, waarbij CEO Michael Saylor al in september 2020 betoogde dat Bitcoin een levensvatbare waardeopslag is.

Ondanks dat de winst van het bedrijf in 2022 daalde als een direct gevolg van het crashen van de cryptomarktprijzen, blijkt uit gegevens van augustus dat MicroStrategy nog steeds 97% van de S&P 500-aandelen wist te verslaan sinds hun BTC-strategie in augustus 2020.

Saylor daarentegen denkt dat Bitcoin goud geleidelijk zal “demoniseren”, met een grotere kans dat het door meer naties wordt geaccepteerd dan het edelmetaal.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN