Bitcoin analyse

Bitcoin koers wordt onderdrukt door een politieke agenda, aldus on-chain analist

De populaire on-chain cryptocurrency-analist Willy Woo heeft recentelijk aan zijn volgers op Twitter aangegeven dat de Bitcoin koers wordt onderdrukt door een politieke agenda. In de thread stelde Woo dat het met futures-contracten nu theoretisch mogelijk is om een ​​”onbeperkt” aantal Bitcoin te verkopen, ook al is het aanbod van BTC beperkt tot 21 miljoen. Hij beschreef het als volgt:

“De deur staat open voor futures-markten om de BTC-prijs te beheersen. Nu komt de CME, ze lanceerden een BTC-casino waar je USD kon spelen om te spelen. Wall Street-hedgefondsen waren daar dol op. Wat zijn de limieten voor het verkopen van BTC nu? Onbeperkt. Fiat is onbeperkt.”

Woo gaf aan dat, met de manier waarop de futures-markten zijn opgezet, grote spelers nu de mogelijkheid hebben om de prijs van Bitcoin te onderdrukken, simpelweg door constante verkoopdruk op BTC uit te oefenen. Hij vervolgde met:

“BTC hoeft niet vermoord te worden. Het heeft gewoon genoeg shorts in het systeem nodig om de prijs te onderdrukken. Zonder een grote marktkapitalisatie kan BTC geen wereldwijde impact maken. Momenteel is de boog van het SEC-beleid geweest om de liquiditeit en dominantie van futures te vergroten door meerdere futures-ETF’s (exchange-traded funds) goed te keuren, terwijl alle spot-ETF’s worden afgewezen. Dit is nu een politiek spel.”

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tal van op futures gebaseerde Bitcoin ETF’s goedgekeurd, terwijl het talloze aanvragen voor een spotgebaseerd product heeft afgewezen. Dit terwijl op futures gebaseerde ETF’s meer vatbaar zijn voor prijsmanipulatie dan spotproducten.

SEC-commissaris Hester Peirce is een uitgesproken voorstander van een spot-based ETF en heeft gezegd dat de regelgevende instantie Bitcoin aan een andere norm houdt dan andere verhandelbare activa. Ze beschreef het als volgt:

“Het is tijd voor de Commissie om te stoppen met het categorisch ontkennen van op de beurs verhandelde crypto-producten. De weerstand van de Commissie tegen een spot Bitcoin ETP wordt bijna legendarisch…

De redenen voor deze weerstand tegen een spotproduct zijn moeilijk te begrijpen, afgezien van de erkenning dat de Commissie heeft besloten alles met betrekking tot Bitcoin – en vermoedelijk andere digitale activa – aan een strengere norm te onderwerpen dan voor andere producten…

De redenering die ten grondslag ligt aan de weigering door de Commissie van spot Bitcoin ETP’s (exchange-traded products) is zelf algemeen en overtuigend, wat het moeilijk maakt om te weten hoe goedkeuring kan worden verkregen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN