Ethereum

Ethereum is nu aantrekkelijker voor grote instellingen, aldus mede-oprichter van Nexo

De mede-oprichter en managing partner van cryptogeldschieter Nexo, Antony Trenchev, heeft in een nieuw interview met Bloomberg dat grote instellingen nu meer geneigd zijn te investeren in Ethereum (ETH) na de overgang van de crypto-activa naar een proof-of-stake consensusmechanisme.

Trenchev zei in het interview dat de overgang van Ethereum naar een minder energie-intensief transactieverificatiemechanisme het acceptabel maakt voor institutionele beleggers die zich moeten houden aan de richtlijnen voor duurzaam beleggen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur (ESG). Hij gaf het onderstaande aan:

“Met de fusie en nu de overgang naar energie-efficiëntie, hebben we deze activaklasse nu prime time-klaar voor grote instellingen die dat voorheen niet deden, via hun mandaat om alleen in ESG-conforme protocollen en bedrijven te beleggen. Je weet nu dat ze dit toegangspunt tot crypto hebben, dat aanzienlijk is.”

De mede-oprichter van Nexo zei dat de vermindering van het aanbod van Ethereum na de fusie in de loop van de tijd een bullish rol zal spelen. Hij zei het volgende:

“Er valt te bewijzen dat een groot deel van de [Ethereum Merge]-hype al is ingeprijsd. Dus er kan een klein beetje naar beneden komen. Maar ik denk dat uiteindelijk, zodra mensen de voordelen zien uitkomen, het feit dat we nu van in wezen een inflatoir type activa afstappen, het circulerende aanbod elk jaar met 4,5% is toegenomen. Dit wordt nu gehalveerd, waardoor dit zo dicht mogelijk bij een deflatoir actief komt. In tegenstelling tot de Fed en wat ze hebben gedaan. Weet je, ik denk dat dit uiteindelijk een zeer positieve rol zal spelen op de korte, middellange en lange termijn.”

Volgens Trenchev is het echter onwaarschijnlijk dat Ethereum na de fusie groter zal worden dan Bitcoin (BTC) op basis van marktkapitalisatie. Hij sloot af met:

“[De fusie] is het belangrijkste dat Ethereum is overkomen. Op je vraag over de flippening, of Ethereum groter zal worden dan Bitcoin, heb ik mijn twijfels… Iedereen die Bitcoin afschrijft, dat vind ik te vroeg.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN