Bitcoin minen

Noorwegen voert druk op Bitcoin-miners op

Er wordt een nieuwe soort FUD toegepast in de oorlog tegen het minen van Bitcoin (BTC). In Sortland, een gemeente in Noorwegen, voeren lokale media de druk op tegen Bitcoin-miners om de verdere ontwikkeling in deze sector te dwarsbomen. De geluidsoverlast is het nieuwste argument welke in de strijd is geworpen.

In Sortland maken Bitcoin-miners gebruik van 100% hernieuwbare energiebronnen. Ook worden er banen gecreëerd en de restwarmte van het PoW-proces wordt gebruikt om hout en zeewier te drogen voor lokale bedrijven. Dit schijnt blijkbaar niet genoeg te zijn voor de media en iedereen tegen het het minen van Bitcoin.

De CEO van KrypotVault, Kjetil Hove Pettersen, legde in een inverview uit dat het een geval zou kunnen zijn van een media-feud tegen Bitcoin. Hij zei:

“Het zijn meestal de negatieve stemmen die de meeste media-aandacht krijgen; dit weerspiegelt niet alle lokale meningen.”

Daarnaast gaf hij aan dat netbeheerders in feite graag Bitcoin-miners hosten vanwege het feit dat de miners helpen om de roosters in evenwicht te brengen. Ook is er een politieke of social prijs om daar openhartig over te zijn in huidige klimaat. Het is niet nieuw dat er valse verhalen worden verspreid in de media. Pettersen gaf aan:

“Het verhaal dat we andere industriële instellingen onderdrukken door zoveel energie te gebruiken (de sceptici gebruiken het woord “verspillen”), terwijl in feite het tegenovergestelde waar is. Soms worden we ervan beschuldigd de energieprijs op te drijven , wat ook niet waar is.”

In het noorden van Noorwegen, waar Sortland ligt, is er daarnaast sprake van een elektriciteitsoverschot vanwege de kleine vraag en beperkte transmissiecapaciteit. Als gevolg zijn de energiekosten laag en is er een overvloed aan gestrande waterkracht.

Volgens Pettersen kan het minen van Bitcoin ook zorgen voor meer inkomsten aan de elektriciteitsnetten van lokale gemeenten. Ook kan de netbalans worden ondersteund. De CSO bij de Human Rights Foundation, Alex Gladstein bezocht Kryptovault en sprak ook over de positieve externe effecten.

Pettersen gaf ook aan dat de Bitcoin-industrie veel werk te doen heeft om het juiste verhaal te vertellen en onjuistheden uit de wereld te helpen. Bitcoin biedt een reddingslijn voor velen over de hele wereld, vooral in het zuiden van de wereld, maar het verhaal dat Bitcoin-mijnbouw meer energie verbruikt dan buurland Finland, blijft mainstream media-publicaties dwingen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN