Bitcoin investeren

Bitcoin zoekopdrachten op extreem laag niveau

Terwijl Ethereum (ETH) op het moment de aandacht trekt rondom de aankomende merge is het angstvallig stil rondom Bitcoin (BTC). Google-trendgegevens tonen aan dat het gedrag en de interesse van crypto beleggers in Bitcoin is afgenomen. Als we naar de getallen kijken zien we dat zoekopdrachten naar “bitcoin” wereldwijd zijn gedaald tot het laagste niveau sinds december 2020. Dit was net voor de bullmarkt. Tegelijkertijd zijn de “buy bitcoin” zoekopdrachten gedaald tot niveaus die meer dan twee jaar geleden voor het laatst werden gezien.

De vuistregel is dat wanneer een bepaalde crypto een hot topic is, meer mensen naar het project zoeken, en dat de prijs stijgt. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de bull run van eind 2020 en 2021. Wanneer het een crypto project of de algehele markt moementum verliest kan de trend veranderen. Dit was de afgelopen maanden het geval, toen Bitcoin meer dan 50% van zijn waarde verloor en nu rond de $20.000 blijft hangen.

Ethereum is een ander verhaal

Investeerders lijken weinig tot geen interesse te tonen in de grootste cryptomunt. Echter lijken wel geïnteresseerd het op een na grootste project, Ethereum. Zo zijn de Google zoekopdrachten naar “Ethereum Merge” zijn omhooggeschoten naar een nieuw recordhoogte.

Dit komt niet totaal onverwachts. De merge staat al lange tijd gepland en komt met grote veranderingen. Zo zal de Merge er voor zorgen dat het netwerk van het energie-intensieve proof-of-work consensusmechanisme af gaat en naar proof-of-stake gaat. Het laatste wordt gezien als duurzamer. Daarnaast zal de merge ook voor hogere transactiesnelheden zorgen en voor goedkopere transactiekosten. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN