Crypto Facilities MTF

Europese Unie gaat NFT’s gebruiken in strijd tegen nep-producten

Onlangs heeft de Europese Unie aangekondigd dat het werkt aan een systeem dat blockchain en NFT’s zal gebruiken als onderdeel van haar strijd tegen de namaak van fysieke goederen. Het Bureau voor intellectuele eigendommen van de Europese Unie zal het voorgestelde systeem gaan ontwerpen, wat vijf jaar heeft gekost om duidelijk te krijgen.

De organisatie heeft middels een eerder vrijgegeven document uitgelegd dat het al een architect op hoog niveau heeft geselecteerd voor deze taak. Ook werden er algemene details blootgegeven over hoe het systeem zal gaan werken.

Houders van intellectueel eigendom (IP) zullen digitale tokens (twin NFT’s) maken om te bewijzen dat een groep geproduceerde goederen authentiek is. Deze IP-houders moeten eerder worden opgenomen als goedgekeurde ondertekenaars om deze producten op de tracking-blockchain te maken.

Middels deze oplossing wordt het mogelijk om de toeleveringsketen te volgen doordat de producten door verschillende controlepunten worden getransporteerd. IP-houders kunnen er dan zeker van zijn dat de producten die de winkels bereiken authentiek zijn.

Europese Unie loopt voor in de strijd tegen nep-producten

Het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie stelt eind 2023 als doel om een werkend systeem te hebben. Om deze datum te kunnen bereiken, zal het echter een registratiesysteem moeten creëren om alle IP-houders, logistieke operaties en retailers in de EU te groeperen. Het rapport stelt dat het systeem zal proberen interoperabel te zijn met bestaande oplossingen voor het volgen van de toeleveringsketen om het doel te bereiken.

Mocht de Europese Unie erin slagen om voor het einde van 2023 een dergelijk systeem te implementeren, dan zal het een van de eerste toepassingen van blockchain-technologie op schaal zijn voor deze doelstelling. Momenteel wordt blockchain al toegepast binnen de toeleveringsketen, maar met een ander doel. VeChain heeft onlangs namelijk een samenwerking aangekondigd met Orionone, dat een wereldwijde oplossing is voor supply chain-technologie. Hierdoor kan deze oplossing worden geïntegreerd binnen de blockchain-technologie.

De Europese Unie bespreekt momenteel ook MiCA, een unie-breed wetsvoorstel voor het reguleren van cryptocurrencies.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN