binance usd busd

Gebruik BUSD verplicht door Binance

Binance, de grootste crypto exchange in termen van handelsvolume, heeft afgelopen maandag aangekondigd alle stablecoins op het platform automatisch te zullen wisselen naar Binance USD (BUSD). Hiermee lijkt Binance haar stablecoin beleid meer naar zich toe te trekken door andere stablecoins uit hun platform te houden. De aankondiging wordt door sommige experts gezien als een gedurfde beslissing.

BUSD is een gereguleerde stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar en wordt beheerd door Binance. Voor elke eenheid van BUSD wordt er één Amerikaanse dollar in reserve gehouden. Houders kunnen hun tokens wisselen voor fiat en andersom. Paxos, de uitgever van de token, geeft maandelijkse attesten van de reserves van BUSD vrij. Paxos is bekend in de crypto-industrie en geeft onder andere ook een goud gekoppelde cryptomunt uit genaamd PAX Gold. 

Binance zit USD Coin in de weg

De beslissing van Binance zit de op  een na grootste stablecoin, USD Coin (USDC), flink in de weg. USDC is op weg om de grootste stablecoin te worden in de industrie en Tether USD (USDT) in te halen. De marktwaardes van USDT en USDC liggen dichtbij elkaar met $68 miljard en $52 miljard. BUSD 

De beslissing verband effectief de op een na grootste stablecoin, USDC, van een van de meest prominente plaatsen in crypto, en vormt een obstakel voor het inhalen van Tether (USDT) als de grootste. De marktwaarde van USDT van $68 miljard leidt tot $52 miljard van USDC, terwijl BUSD op de derde plaats staat met $19 miljard. Met het nieuwe stablecoin beleid kunnen we mogelijk verwachten dat het gebruik van BUSD zal toenemen. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN