Sony NFT

Sony dient patentaanvragen in met betrekking tot NFT’s en de metaverse

Volgens de USPTO-gelicentieerde handelsmerk advocaat Mike Kondoudis heeft de grote platenmaatschappij Sony Music Entertainment handelsmerken aangevraagd die betrekking hebben op non-fungibele tokens (NFT’s) en de Metaverse. De tweet luidt als volgt:

Zoals hierboven te zien is, is de gigant in de muziekindustrie van plan downloadbare opnamen van live-optredens uit te brengen die geauthentiseerd worden met behulp van non-fungibele tokens. Sony Music is ook van plan muziektracks in de vorm van NFT’s uit te brengen, aldus de indiening. Dit terwijl een ander document tevens amusements- en marketingdiensten voor muzikanten en hun opnamen vermeldt.

Non-fungibele tokens zijn als gewone cryptocurrencies, echter vertegenwoordigen ze kunstwerken, video, audio, kaartjes, etc. in plaats van geld. Ze veranderen nu al tal van sectoren, waaronder de muziekindustrie. NFT’s kunnen nu al gekocht worden die stukken muziek, in de vorm van unieke tokens op de blockchain, vertegenwoordigen.

Als gevolg van deze trend zijn veel muzikanten al in de NFT industrie gestapt. De rockband Kings of Leon werd de eerste die in maart een album in de vorm van een NFT uitbracht. Eerder deze maand schreef Muse geschiedenis door de eerste artiest te worden die met zijn Album “Will of the People” de Britse muzieklijst aanvoerde als een NFT in beperkte oplage. Daarnaast heeft The Weeknd ook samengewerkt met Binance om NFT’s en Web3 elementen in zijn wereldwijde tournee op te nemen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN