Netflix gaat cryptocurrency-advertenties verbieden

Volgens een rapport van de Sydney Morning Herald heeft de Amerikaanse streaminggigant Netflix besloten om advertenties voor cryptocurrency en gokken te verbieden op zijn goedkopere abonnementsniveau dat later dit jaar live zou moeten gaan.

Het rapport, dat anonieme bronnen citeert, zegt ook dat Netflix van plan is beperkingen op te leggen aan politiek en farmaceutica. Het in Los Gatos, Californië gevestigde bedrijf zal naar verluidt eerder lanceren dan verwacht om te kunnen concurreren met de Disney+ advertentie-ondersteunde traan, die later dit jaar zal worden gelanceerd.

De langverwachte service wordt op 1 november gelanceerd in Australië, Canada, de Verenigde Staten en Duitsland. Het goedkoopste niveau kost de streamingdienst slechts $7. Er is echter nog geen definitief besluit genomen.

In juli kondigde Netflix aan dat het een samenwerking was aangegaan met technologiegigant Microsoft om zijn advertentie-ondersteunde laag te ontwikkelen. De deal zou ernstige gevolgen hebben voor de toekomst van het bedrijf.

De streaminggigant, die zich tot nu toe heeft verzet tegen het lanceren van een goedkoper abonnement met advertenties, heeft zijn strategie gewijzigd en verloor in het tweede kwartaal meer dan een miljoen abonnees. In het eerste kwartaal van 2022 werd Netflix voor het eerst in bijna een decennium geconfronteerd met het overlopen van abonnees.

Het tribaliserende bedrijf worstelt om te concurreren met spraakmakende rivalen zoals HBO Max en Disney+, Paramount, een grote Netflix-concurrent, heeft al een hybride ochtend omarmd met advertenties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!