Ethereum EIP-1559

Ethereum’s Bellatrix-upgrade is live, maar wat nu?

Vandaag heeft Ethereum (ETH) wederom een belangrijke stap gezet in de richting van zijn overgang naar proof-of-stake. Het is namelijk duidelijk geworden dat het de langverwachte Bellatrix-update geïmplementeerd heeft, waarmee het begin van de overgang van het netwerk is begonnen.

De Bellatrix-update in het hele netwerk zal dienen als blauwdruk voor de volgende wijzigingen. De upgrade zal naar verwachting een paar weken duren, wat betekent dat er veel zal worden bijgewerkt en gesynchroniseerd via het netwerk. Vanaf nu zou bijna 73% van de nodes klaar moeten zijn voor de Merge.

De epoch-waarde van Ethereum zal naar verwachting stijgen tot 144.896 op de proof-of-stake-keten vóór de definitieve samenvoeging, die naar verwachting zal plaatsvinden tussen 10 en 20 september. Volgens de Ethereum Foundation duurt het één tijdperk om 30.000 blokken te ontginnen.

De overgang van PoS naar PoW zal volledig operationeel zijn zodra de volgende update, genaamd “Paris”, wordt gelanceerd. Bij de Paris upgrade, die volgens het releaseschema tussen 13 en 15 september zal plaatsvinden, zal de uitvoeringslaag overgang voltooid zijn, waarbij de Merge geactiveerd wordt door Terminal Total Difficulty (TTD) van 58750000000000000000000.

Als de uitvoeringslaag deze TTD met succes passeert, maakt een validator op de Beacon Chain het volgende blok. De Merge is hiermee bijna voltooid; nadat de Beacon Chain klaar is met het opstellen van het huidige blok, wordt het als voltooid beschouwd. Dit zou moeten gebeuren 13 minuten (of 2 epochs) nadat het eerste post-TTD blok is gemaakt, als alles volgens plan verloopt.

Wat kunnen investeerders verwachten van de Merge?

Volgens Adrian Sutton, de blockchain lead protocol engineer bij ConsenSys, waren ongeveer 5% van de validerende nodes van Beacon Chain niet in staat op tijd te updaten. Het netwerk zal hierdoor niet noemenswaardig worden beïnvloed en zal snel worden herzien.

Volgens het rapport zullen Ethereum ontwikkelaars de Bellatrix ontwikkelingen in de gaten houden voor het geval er iets misgaat. Volgens het artikel was vóór de Bellatrix upgrade 73,5 procent van alle node beheerders klaar voor Merge, terwijl 26,5 procent zijn cliënt nog moest bijwerken. Ethereum verklaarde dat een niet ge-upgrade client zou synchroniseren met de pre-fork blockchain, zoals gerapporteerd door The Washington Post.

Veronderstel dat de hashrate van het Ethereum netwerk op het huidige niveau blijft. In die situatie wordt verwacht dat het volgende blok rond 21:00 uur op woensdag 14 september gemined zal worden. Ether is de afgelopen dag 7,2% in waarde gestegen, en overtreft daarmee de groei van Bitcoin met ruwweg 6%, volgens de handelsstatistieken. Het Lido Staked Ether (Lido Finance’s staked Ether product, vertegenwoordigd door Staked Ether L) is in dezelfde periode 6% gegroeid.

Verder is de Merge van dit jaar het meest geanticipeerde evenement in de crypto-industrie, en het zal de meest belangrijke overgang voor Ethereum zijn. Volgens voorspellingen van de Ethereum Foundation zal Ethereum veel minder energie verbruiken bij het gebruik van zijn nieuwe proof-of-stake aanpak, die naar verwachting het verbruik met 99,95 procent zal verminderen.

Als de Ethereum upgrade verloopt zoals gepland, zullen transacties hoogstwaarschijnlijk weinig tot geen gaskosten hebben. Dit kan echter pas geverifieerd worden nadat het netwerk live is. De zaken worden echter nog beter, want de energie-efficiënte van het netwerk na de Merge maakt het eenvoudig om transacties te beginnen. De Ethereum Merge wordt hierom dan ook beschouwd als een technologische en ecologische doorbraak die de industrie aanmoedigt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN