NFT-markt

Ethereum Merge zal niet voor problemen zorgen op OpenSea

OpenSea is een bekende marktplaats die op dezelfde manier werkt als populaire sites als Esty, Amazon, en eBay. Het belangrijkste verschil is de soorten voorwerpen die te koop zijn; alle voorwerpen op OpenSea zijn speciale digitale verzamelobjecten die geleverd worden als NFT’s. Marktgebruikers kunnen deze tokens kopen, verkopen, of minten.

Transacties tussen kopers en verkopers op OpenSea worden afgehandeld via zelfuitgevoerde smart contract die door het platform worden verstrekt. Deze manier van werken is cruciaal om eerlijkheid en succesvolle transacties te garanderen. Gebruikers op de marktplaats kunnen tevens gebruik maken van de handelsmogelijkheden van het platform, waaronder atomaire en peer-to-peer transacties.

OpenSea support het PoS-netwerk

Zoals jullie wellicht weten, zijn veel van de NFT’s gecreërd op Ethereum (ETH). Nu is het zo dat het nummer één platform voor smart contracts binnenkort een hard fork zal ondergaan, waardoor het wellicht voor problemen kan zorgen voor de houders van NFT’s. Wanneer de aankomende Merge van Ethereum live is, heeft dit namelijk als resultaat dat versies van NFT’s en verschillende cryptomunten blijven bestaan op twee versies van het Ethereum-netwerk (de proof-of-work versie en proof-of-stake versie). Het is dus erg belangrijk voor de houders van NFT’s op het Ethereum-netwerk om te weten hoe OpenSea hiermee om zou gaan.

OpenSea heeft recentelijk aangekondingd dat het verbeteringen aangebracht heeft in zijn platform, vooruitlopend op de naderende samenvoeging. Het doel is ervoor te zorgen dat de marktplaats alle mogelijke problemen die door het samenvoegingsproces kunnen ontstaan, aankan. Deze ontwikkeling zal bijdragen tot een soepele overgang voor het netwerk.

De marktplaats belooft dat ze tijdens het hele migratieproces voortdurend contact zal houden en zo gebruikers zal aanmoedigen. Het heeft er vertrouwen in dat de samenvoeging zonder incidenten zal verlopen, omdat zijn personeel momenteel op locatie is om de ontwikkelingen te observeren. Het gaf tevens aan dat het zich alleen zal concentreren op de NFT’s die op het PoS-netwerk van ETH weergegeven worden.

Andere platformen bereiden zich ook voor

OpenSea is niet de enige onderneming die investeert in de netwerkovergang. Zo is duidelijk geworden dat de bekende, op Ethereum gebaseerde gedecentraliseerde blockchain, Chainlink (LINK) zich ook inzet voor de aankomende upgrade. Het kondigde aan dat het zich niet meer zou richten op van Ethereum geforkte NFT’s (oude NFT’s). Dit zou gebeuren na zijn succesvolle overgang naar het Proof of Stake systeem. Chainlink vertelde zijn gemeenschap echter dat het zijn best doet om het platform in stand te houden, ondanks eventuele moeilijkheden met de Merge.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN