Bitcoin effect

Grootste deel van de Bitcoin-houders zijn niet van plan om te verkopen

Het afgelopen jaar hebben we een sterke daling van de Bitcoin koers gezien. Zo is Bitcoin (BTC) ruim 70% gezakt van haar all-time high. Desondanks valt het op dat veel HODL’ers van de koningsmunt niet van plan zijn om hun tokens te verkopen. 

Door de sterke prijscrash en macro-economische onzekerheid raakten sommige investeerders in de crypto industrie in paniek. Uiteindelijk is de bitcoin koers gaan dalen van een piek van $69.000 tot een dal van ongeveer $19.000. De onzekerheid in de markt houdt aan in verband met verdere zorgen omtrent inflatie en internationale spanningen. Desondanks zien we dat veel Bitcoin-investeerders sterk aan het HODL’en zijn. Dit houdt in dat investeerders hun coins vasthouden voor een langere periode. 

62% van alle Bitcoin al langer dan 1 jaar niet verkocht

Uit de on-chain data zien we dat een opvallende meerderheid van 62% van alle Bitcoin langer dan 12 maanden niet verplaatst is (zie Figuur 1). Een klein deel van alle tokens (6%) is verhandelt in de afgelopen maand. Uit deze data wordt duidelijk dat veel investeerders hun tokens niet willen verkopen en lange termijn vertrouwen hebben in het netwerk. Dit is positief voor de lange termijn koers van Bitcoin. 

Figuur 1: HODL verhouding van alle bitcoin (bron; TipRanks) 

Andere on-chain data van het Bitcoin netwerk ook positief

Ondanks de lage koers zien we dat de sommige fundamentele metrieken van het Bitcoin-netwerk positieve signalen afgeven. Zo zien we dat de Bitcoin reserves op exchanges zakken naar niveaus beneden 2-jarige records. Daarnaast is de mining concurrentie op het netwerk ook sterk toegenomen, dit zien we terug in de hash rate. Dit betekent dat veel miners lange termijn vertrouwen in het netwerk hebben en verwachten dat de koers op de langere termijn omhoog gaat. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN