Indexcoop

Wat is DeFi Pulse Index (DPI)?

Hoe kan je jezelf op een veilige, passieve manier blootstellen aan top DeFi-tokens met Index Coop’s DeFi Pulse Index?

Wat is de DeFi Pulse-index?

De DeFi Pulse Index is een kapitalisatie-gewogen index die de prestaties van gedecentraliseerde financiële (DeFi) activa in Ethereum volgt. Het combineert de kenmerken van een ERC-20-token en een traditioneel indexfonds om een ​​digitale upgrade van de 21e eeuw naar de traditionele ETF-structuur te creëren.

Welk probleem lost DPI op?

DeFi innoveert in een razendsnel tempo. Naarmate het aantal hoogwaardige teams dat boeiende DeFi-tokens lanceert is gegroeid, wordt het steeds moeilijker om bij te blijven. Een diepgaand begrip van DeFi, de nuances achter elk protocol en welke tokens aantrekkelijke economische ontwerpen hebben, kan voor sommigen omslachtig zijn en raadselachtig voor anderen.

Tegen deze achtergrond is een aantal gedecentraliseerde indexfondsen ontstaan ​​waarmee beleggers passieve, gediversifieerde blootstelling aan de DeFi-markt kunnen krijgen.

$DPI is zo’n indexfonds dat een brede blootstelling aan DeFi biedt binnen een enkel beleggingsproduct.

Waarom zou je DPI willen kopen?

Er zijn drie kernvoordelen van het kopen van $DPI: eenvoud, kostenefficiëntie en taxenefficiëntie.

Eenvoud

Indexbeleggen wordt algemeen beschouwd als een van de gemakkelijkste manieren om een ​​portefeuille te diversifiëren. Iedereen kan zijn kapitaal toewijzen aan een index, zoals een ETF of een beleggingsfonds, blootstelling krijgen aan een gediversifieerde mand van activa en concurrerende prestaties ervaren met de bredere markt. Je hebt weinig expertise nodig om in een index te beleggen.

Kostenefficiëntie

Bij het investeren in een product is het belangrijk om rekening te houden met de bijbehorende kosten. Bij crypto is “gas” een belangrijke factor bij de kostenbeoordeling: het bedrag dat aan het Ethereum-netwerk wordt betaald om een ​​transactie on-chain uit te voeren. Aangezien $DPI een bundel activa is die verpakt is in een enkel ERC-20 token, kan je via een enkele transactie investeren in 14 van de grootste DeFi-namen.

Dit kan kostenbesparingen opleveren in vergelijking met het afzonderlijk kopen van elk van de componenten. Bovendien worden de herbalanceringskosten gedragen door Set en Index Coop, dus je betaalt geen transactiekosten om de portefeuille opnieuw in evenwicht te brengen.

Taxenefficiëntie

Een andere belangrijke overweging zijn de zakelijke gevolgen van het herbalanceren. Afhankelijk van de lokale wetgeving kunnen belastingen een belangrijke rol spelen bij transactiekosten. In de Verenigde Staten moet je bijvoorbeeld vermogenswinstbelasting betalen bij het kopen, verkopen of wisselen van cryptocurrencies.

De manier waarop $DPI is gestructureerd, vinden de uitwisselingen plaats binnen de ERC-20 token-wrapper, dus je verkoopt de tokens nooit echt. Je hebt één token, $DPI, en alle herbalancering die onder de motorkap wordt gedaan, leidt niet tot vermogenswinsten of aansprakelijkheid voor u. In plaats daarvan hoeft u alleen vermogenswinstbelasting te betalen wanneer je $DPI hebt verkocht.

Dat gezegd hebbende, kunnen de implicaties voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies complex zijn en per regio verschillen. We raden aan om met een belastingsadviseur te praten om de unieke omstandigheden met betrekking tot belastingen in je land te begrijpen.

Wie heeft DPI gemaakt en beheert momenteel?

De DeFi Pulse Index is gemaakt door Index Coop in samenwerking met DeFi Pulse en Set Protocol.

Index Coop is een gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) die bestaat om crypto-native gestructureerde producten te creëren en te onderhouden die zijn gebaseerd op primitieven voor activabeheer van DeFi. Als DAO wordt Index Coop bestuurd door zijn communityleden. Leden gebruiken het $INDEX-token om nieuwe producten, de toewijzing van de fondsen in de schatkist en de toekomstige richting van de DAO voor te stellen en te stemmen. Index Coop heeft tot nu toe een aantal succesvolle producten gehad, waaronder: de DeFi Pulse Index, de Metaverse Index en enkele 2x hefboomproducten.

DeFi Pulse is de methodoloog achter $DPI. Je kan de nieuwste analyses en ranglijsten van DeFi-protocollen op hun site vinden. Hun ranglijst volgt de totale waarde vergrendeld (TVL) in de smart contracts van populaire DeFi-applicaties en -protocollen.

Set Protocol is een Ethereum-native DeFi-primitief die gebruikmaakt van bestaande Open Finance-protocollen voor de bundeling van crypto-activa, die worden weergegeven als ERC20-tokens op de Ethereum-blockchain. Deze Set-tokens fungeren als gestructureerde producten die de strategie van de methodologen vertegenwoordigen.

Hoe werkt het precies?

De DeFi Pulse Index is een digitale activa-index die is ontworpen om de prestaties van tokens binnen de DeFi-industrie te volgen. De index wordt gewogen op basis van de waarde van de circulerende voorraad van elke munt. De DeFi Pulse Index is bedoeld om projecten in DeFi te volgen die aanzienlijk worden gebruikt en die toewijding tonen aan doorlopend onderhoud en ontwikkeling.

Wat zijn de criteria om te worden opgenomen?

De DeFi Pulse Index heeft een verzameling inclusiecriteria die is samengesteld uit vier dimensies. Twee dimensies worden gebruikt om de kenmerken van het token te evalueren, één dimensie wordt gebruikt om de kenmerken van het project te beoordelen en één wordt gebruikt om de kenmerken van het protocol te evalueren. De opnamecriteria vormen de basis voor het selecteren van welke tokens in de index zullen worden opgenomen.

Om te worden opgenomen, moeten tokens beschikbaar zijn op Ethereum en zijn gekoppeld aan een DeFi-dapp. Er zijn aanvullende opnamecriteria die rekening houden met levering/uitgifte, veiligheidskenmerken van de gebruiker en protocoltractie om ervoor te zorgen dat alleen tokens van de hoogste kwaliteit worden opgenomen.

Herbalancering van de index

Herbalancering wordt uitgevoerd tijdens de derde week van elke maand. Op dat moment worden alle tokens die aan de criteria voldoen, toegevoegd en worden tokens die niet aan de criteria voldoen uit de index verwijderd. Alle tokens zijn beperkt tot 25% van de totale toewijzing om diversificatie over een reeks activa te garanderen.

Wat maakt DPI uniek?

$DPI is bijzonder uniek om de volgende redenen:

Het is een indexfonds

Zoals hierboven besproken, is $DPI een indexfonds voor de opkomende DeFi-subactivaklasse op de Ethereum-blockchain.

Omdat het een gebundeld crypto-activum is, bezit je in feite alle onderliggende tokens. Dit betekent dat je jouw eenheden van $DPI op elk moment op de TokenSets-site kunt inwisselen voor de onderliggende tokens. Dit is een kenmerk van traditionele ETF’s dat doorgaans alleen is voorbehouden aan grote, institutionele beleggers.

Het is gemakkelijk te kopen

U kunt eenvoudig fiat-valuta verhandelen voor een Index Coop-product, rechtstreeks vanuit uw web3-portemonnee. Populaire portemonnee-keuzes voor het kopen van Index Coop-producten zijn Argent, Dharma, Metamask of Rainbow. Met elk van deze portemonnees kan je verbinding maken met uw bankrekening of betaalpas, waardoor je fiat-valuta rechtstreeks kunt omwisselen voor Index Coop-producten.

Als alternatief kan je $DPI kopen bij een DEX zoals Uniswap of Sushiswap. Liquiditeit voor $DPI op laag 2 zal binnenkort worden toegevoegd, waarna transacties minder gas nodig hebben. Je kan nu ook $DPI kopen op KuCoin, een gecentraliseerde beurs.

Ten slotte is het mogelijk om $DPI rechtstreeks van de Index Coop te kopen.

Het is permisionless

Als een op Ethereum gebaseerd crypto-activum is $DPI permisionless en gedecentraliseerd. Dit betekent dat iedereen ter wereld met een internetverbinding het kan kopen en behouden. Dit maakt $DPI toegankelijker dan traditionele financiële ETF’s, terwijl enkele van de kernfuncties van de ETF’s behouden en verbeterd worden.

Het is door de gemeenschap beheerd

Hoewel de exacte methodologie van $DPI wordt beheerd door DeFi Pulse, is de Index Coop-gemeenschap verantwoordelijk voor de verschillende managementbeslissingen rond het product. Iedereen kan deelnemen aan deze beslissingen door actief lid te zijn van de Index Coop-community. Als je geïnteresseerd bent om mee te doen, word dan lid van onze Discord.

Het kan productief zijn

$DPI is een indexfonds, maar het kan ook productief worden gebruikt in DeFi omdat het een crypto-activum is. Hier zijn enkele van de productieve mogelijkheden in DeFi die beschikbaar zijn voor houders van $DPI:

Liquiditeitsvoorziening (LP) — Marktmaker worden door $DPI en $ETH-liquiditeit te verstrekken voor handelsactiviteiten op een DEX zoals Uniswap of Sushiswap in ruil voor een deel van de handelskosten.

Yield farming — Je LP-positie in een platform inzetten om een extra opbrengst te verdienen. Je kan bijvoorbeeld je $DPI/$ETH LP-tokens inzetten op Index Coop voor een rendement van ~10%.

Lenen en uitlenen — Het verstrekken van leenonderpand voor de vraag naar lenen op platforms zoals CREAM Finance en Alpha Homora V2. Dit biedt je een passieve inkomstenstroom van rente van leners.

Collateral Debt Position (CDP) – Een lening aangaan tegen $DPI in stablecoins en de stablecoins gebruiken om opbrengsten te genereren.

Hoe koop je DPI?

Hieronder sommen we ​​de belangrijkste manieren op om $DPI te kopen:

Je kan fiat-valuta rechtstreeks inwisselen voor een Index Coop-product via een Ethereum-portemonnee. Populaire portemonnee-keuzes voor het kopen van Index Coop-producten zijn Argent, Dharma, Metamask of Rainbow. Met elk van deze portemonnees kan je verbinding maken met je bankrekening of betaalpas, waarmee je fiat-valuta rechtstreeks kunt omwisselen voor Index Coop-producten.

Gebruik een gedecentraliseerde exchange om een ​​andere cryptocurrency te verhandelen voor een Index Coop-product zoals Uniswap of Sushiswap. Liquiditeit voor DPI op laag 2 wordt binnenkort toegevoegd, waarna transacties minder gas nodig hebben. Je kan nu ook DPI kopen op KuCoin, een gecentraliseerde beurs. Ten slotte is het mogelijk om indexproducten rechtstreeks van de Index Coop-website te kopen.

Ga voor meer informatie naar: https://www.indexcoop.com/
Volg ons op Twitter: https://twitter.com/indexcoop
Word lid van onze community op Discord: https://discord.com/invite/RKZ4S3b

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN