Coinbase

Het grootste deel van het handelsvolume op crypto-beurzen is nep, volgens Forbes

Zoals de titel al aangeeft, is volgens een recent onderzoek van Forbes het grootste deel van het dagelijkse handelsvolume van Bitcoin op cryptocurrency-beurzen nep. Het mediabedrijf onderzocht voor dit onderzoek 157 cryptocurrency-beurzen over de hele wereld, waarin het tot de conclusie kwam dat meer dan de helft van de gerapporteerde Bitcoin (BTC) handelsvolume “waarschijnlijk nep of niet-economisch is”.

De handelsvolumegegevens zijn waarschijnlijk opgeblazen vanwege wash trading. Wash trading is wanneer een belegger tegelijkertijd een financieel instrument verkoopt en het vervolgens terugkoopt, of omgekeerd, waardoor nephandelsvolume wordt gegenereerd om andere beleggers te lokken en te misleiden.

Forbes beoordeelde vervolgens ook de geloofwaardigheid van de gerapporteerde cijfers van een beurs door gebruik te maken van ten minste vijf datasets. Het gaf het volgende aan:

“Gegevens zijn afkomstig van vier crypto-mediabedrijven, CoinMarketCap, CoinGecko, Nomics en Messari, evenals van meerdere beurzen en twee andere externe gegevensproviders.

We passen volume discounts toe op basis van een eigen methodologie die afhankelijk is van 10 factoren, zoals de eventuele thuisregulator van een beurs en volumestatistieken op basis van het webverkeer van een beurs en de geschatte personeelsgrootte. We gebruiken ook het aantal en de kwaliteit van crypto-licenties als proxy om de verfijning van elke crypto-beurs te meten op het gebied van regelgeving en handelstoezicht.”

Beurzen met de laagste discount cijfers worden als het meest geloofwaardig beschouwd, en de hoogste discount betekent dat ze het minst geloofwaardig zijn. De bedrijven met 0% discount, en dus het meest betrouwbaar, zijn de volgende beurzen:

Binance US, Bitbank, BitBNS, Bitbuy, Bithumb, Bitkub, Bitpanda Pro, Bitso, Bitstamp, Bittrex, Bitvavo, BTCMarkets, BtcTurk PRO, CME Group, Coin.Z.com, Coinbase Exchange, Coincheck, CoinDCX, Coinone, Coinzoom, Crypto.com, eToroX, FTX US, Gemini, Huobi Japan, Indodax, itBit, Kanga, Korbit, Kraken, Liquid, LMAX Digital, Luno, Mercado Bitcoin, OKCoin, Paribu, Upbit, WazirX, en Zaif.

Exchanges met 95% discount percentage, en dus aangemerkt als het minst betrouwbaar, zijn de volgende beurzen:

50x Exchange, ACDX, B2BX, BigONE, BitCoke, BitOffer, BTSE, CBX, DeversiFi, FanBit, GokuMarket, HitBTC, Hopex, Nami.Exchange, TOKOK en Zipmex.

Mocht je interesse hebben om het volledige onderzoek vanuit Forbes te lezen, dan kun je hier klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN