Tesla Bitcoin

Bitcoin-mining in de toekomst emissie neutraal

Bitcoin-mining wordt al langere tijd onder druk gezet in verband met de uitstoot die het veroorzaakt. Bitcoin-miners zijn continu in concurrentie met andere miners om de block rewards te ontvangen, dit doen ze door als eerste een moeilijke calculatie op te lossen. Deze berekening kost veel energie en resulteert ook in veel uitstoot. Afgelopen dinsdag is een rapport uitgebracht die onderzoekt hoeveel CO2 negatieve bronnen het Bitcoin-netwerk gebruikt en suggereert dat Bitcoin mogelijke een emissie neutraal netwerk kan worden.

Afval als energie voor het Bitcoin-netwerk

Via het minen van bitcoin maakt het netwerk het mogelijk dat overal op de wereld energie omgezet kan worden in bitcoin, mits de miner een internet connectie heeft. Dit maakt het mogelijk voor miners om voorheen onbruikbare energiebronnen effectief te gebruiken. Het rapport ligt toe hoe methaangas residuen uit olievelden op locatie of hoe dierlijk afval uit de landbouw industrie verbrand kunnen worden voor het minen van bitcoin.

Normaal worden deze restproducten niet altijd gebruikt wat ervoor zorgt dat deze schadelijke stoffen in de atmosfeer komen. Dit gebeurt omdat het verwerken van deze stoffen duurder is dan wat eruit gehaald wordt. Door de stoffen te verbranden/verwerken wordt voorkomen dat de schadelijke stoffen in de atmosfeer terecht komen en kan er energie opgewekt worden die direct ingezet wordt om bitcoin mee te minen, hierdoor wordt het betaalbaar om deze gevaarlijke stoffen te verwerken.

Sterke reductie Bitcoin netwerk emissie

Uit het rapport volgt dat het Bitcoin-netwerk tot wel 63% van haar uitstoot kan reduceren als het gebruik gaat maken van afval residuen als energiebron. Zo wordt aangegeven dat als slechts 1.57% van het Bitcoin-netwerk deze afvalstoffen gebruikt voor het minen de totale uitstoot tot wel 4.2% gereduceerd kan worden. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN