OKEx

Crypto.com stuurt per ongeluk $10 miljoen aan gebruiker en eist het geld terug

Crypto.com is opnieuw in het nieuws gekomen, nadat een fout ertoe leidde dat een klant meer dan $10 miljoen ontving. Hoewel dit niet de eerste keer is dat een cryptocurrency-beurs per ongeluk een gebruiker te veel geld stuurt, is het opvallend te noemen hoe lang het duurde voor het bedrijf zijn fout doorhad. Tegen die tijd was het geld natuurlijk al weg.

Hoe kon dit gebeuren?

Volgens een bericht van de Herald Sun in Australië is Thevamanogari Manivel de Australische dame die het geld ontving. Volgens hen verwachtte Manivel al sinds mei 2021 een teruggave van $100, terwijl ze door een vergissing meer dan $10 miljoen zou hebben ontvangen. Nadere inspecties wezen uit dat iemand die de teruggave behandelde per vergissing Manivel’s telefoonnummer had vervangen door de eigenlijke bedrag van $100.

In mei 2021 werd een Australische vrouw wakker om $10.474.143 op haar rekening te vinden. Het bedrijf realiseerde de fout zeven maanden later, in december. Manivel had ondertussen de crypto-beurs niet op de hoogte gebracht van de fout en ging verder met het uitgeven van het geld.

Aan het eind van het jaar voerde Crypto.com een audit uit en ontdekte de fout, waardoor ze het geld terug besloten te vorderen. Het grootste deel van het geld was toen echter verdwenen en werd naar verschillende rekeningen gestuurd.

Crypto.com onderneemt juridische stappen

Zoals Crypto.com echter opmerkte, besloten ze meteen een rechtszaak tegen Manivel aan te spannen toen ze de fout ontdekten. Na verder onderzoek werd onthuld dat Manivel $430.000 naar de bankrekening van haar dochter had gestuurd en er een huis van $1,35 miljoen met 5 slaapkamers en 4 badkamers van had gekocht.

Bovendien lijkt het erop dat Manivel wachtte tot het bedrijf haar zou benaderen over het geld, want de registratie van het huis was overgegaan op Manivel’s zuster, Thilagavathy Gangadory, die in Maleisië woont. Uiteindelijk haalde Manivel $10,1 miljoen van de rekening, en liet slechts een kleine geldsom achter.

Mevrouw Gangadory werd uiteindelijk opgespoord in Londen, waar ze op 12 juli door de autoriteiten werd gearresteerd en aangeklaagd voor zowel witwassen als fraude. De pogingen van het Crypto.com team om Manvel het geld te laten terugbetalen zijn echter tot nu toe tevergeefs geweest, en ze zijn nu achter mevrouw Gangadory aangegaan.

Rechter James Dudley Elliot oordeelde dat Gangadory haar huis moet verkopen en Crypto.com $1,35 miljoen moet terugbetalen, plus $27.369 rente omdat ze niet in de rechtszaal verscheen. Rechter Elliot meende echter dat als Gangadory het er niet mee eens is, “ze het vonnis bij verstek kan aanvechten”

Er is geen informatie over Manivel’s verblijfplaats of over de vraag of Crypto.com contact met haar had kunnen opnemen. Manivel’s rekening werd door de exchange bevroren, maar veel van het geld is al verdwenen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN