Bitcoin mining

Bitcoin’s on-chain activiteit neemt af, terwijl hashrate stijgt

Bitcoin’s on-chain activiteit schommelt al een tijdje. De on-chain activiteit sloeg deze keer echter opnieuw om naar de neerwaartse kant, nadat de Bitcoin koers met een aanzienlijke hoeveelheid kelderde. De daling heeft bijna elke indicator beïnvloed, verscheidende met dubbelcijferige dalingen. In dit artikel zoomen we voornamelijk in op de on-chain activiteit.

Activiteit blijft laag

De on-chain activiteit van de koningsmunt is de laatste week teleurstellend te noemen. De miner-inkomsten zijn daar bijvoorbeeld een uitstekend voorbeeld van. Na de duikeling van Bitcoin (BTC) naar $17.600 daalden de dagelijkse miner-inkomsten tot een nieuw jaarlijks dieptepunt van $18 miljoen. Daarna volgde een opleving waarin de dagelijkse miner-inkomsten voor het eerst sinds april weer boven de $20 miljoen uitkwam, maar daalden vervolgens weer snel.

Hoewel de dagelijkse miner-inkomsten vorige week met slechts 0,10% daalden tot $20,7 miljoen, bleek dit de kleinste daling in zijn soort te zijn die sinds een tijdje gezien is. De dagelijkse inkomsten door vergoedingen zagen een daling van 0,27% per dag, terwijl transacties met 3,78% daalden.

De grootste daling deed zich vorige week voor bij de vergoedingen per dag, die met 21,27% daalden van $265.595 tot $209.093. Een andere meeteenheid – het dagelijkse transactievolume zag vorige week ook een daling van 16,70%, van $3,356 miljard naar $2,796 miljard. Dit laat zien dat er over de gehele Bitcoin-blockchain minder geld verplaatst wordt dan in eerdere periodes.

Hashrate blijft echter stijgen

Zoals eerder gemeld, was de Bitcoin-hashrate een van de weinige dingen die in de afgelopen periode groen was. Het aantal blokken dat per uur geproduceerd werd was flink gestegen, waar de meeste netwerken dalingen hadden gezien. De toename met 7,31% duwde de gemiddelde blokproductie naar 6,64 per uur, wat de eerste keer was dat het boven de 6 kwam sinds april 2020.

Bron: Arcane Research

Sinds de laatste week van augustus klom het in een laatste wanhopige poging naar de hoogtepunten van juni. Het stopte echter net niet bij zijn all-time high en blijft een bemoedigende opwaartse trend vertonen. Wel waren de gemiddelde transacties per blok en de gemiddelde transactiewaarde lager. De gemiddelde transacties per blok daalden met 3,78% tot 1.537, en de gemiddelde transactiewaarde daalde met 13,43% van $13.195 de voorgaande week tot $11.422 vorige week.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN