Crypto Nieuws

Binance US dient documenten openbaar te maken in Congres-onderzoek naar veiligheid

De president van Binance US, Brian Shroder, heeft onlangs een federale brief ontvangen met het verzoek om dringende openbaarmaking van officiële documenten die aantonen dat de exchange zich houdt aan de verschillende veiligheidsprotocollen waarin investeerders centraal staan. De voorzitter van een subcommissie van de United States House Committee on Oversight and Government Reform heeft het verzoek verstuurd.

In de brief werd benadrukt door congreslid, Raja Krishnamoorthi van de subcommissie voor economisch- en consumentenbeleid, dat er sprake is van gebrek aan deelname van crypto-exchanges om de Amerikaanse regering te helpen financiële fraude tegen te gaan en investeerders te beschermen. Er werd het volgende vermeld:

“Ik maak me zorgen over de snelle groei van fraude en consumentenmisbruik. Ik maak me ook zorgen over het schijnbare gebrek aan actie van cryptocurrency-exchanges om consumenten te beschermen die transacties uitvoeren via hun platforms.”

Krishnamoorthi was sceptisch op het doorlopingsproces dat gepaard gaat met het noteren van tokens op crypto-exchanges, wat uiteindelijk de risico’s voor investeerders zou vergroten. Binance US werd door de subcommissie benaderd om verschillende documenten aan te leveren in een poging om eerder genoemde zorgen beter te kunnen beoordelen.

Binance US zal alle gevraagde documenten moeten overleggen sinds het van start is gegaan en heeft een deadline van minder dan twee weken gekregen. Op 12 september 2022 dient de crypto-exchanges de documenten aan te leveren. Krishnamoorthi herhaalde namens het Amerikaanse Congres dat crypto-exchanges proactieve maatregelen moeten nemen om de veiligheid van investeerders te waarborgen. Dit kan worden bereikt door auditbeleid te implementeren, bepaalde openbaarmakingen te eisen, de notering te verwijderen en andere veiligheidsmechanismen toe te passen.

Shroder is daarnaast gevraagd om vragen te beantwoorden over de instrumenten en mechanismen die door de exchange zijn geïmplementeerd om risico’s, fraude en oplichting te verminderen.

Uit een recent onderzoek bleek dat 46% van de volwassen crypto-gebruikers in de Verenigde Staten getuige waren van verlies in investeringen tijdens de aanhoudende crypto-winter. Een overgrote meerderheid van de respondenten probeerde te investeren in cryptocurrencies terwijl ze op zoek waren naar een andere manier om te investeren, en vond het een goede manier om geld te verdienen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN