Uniswap-gemeenschap richt Uniswap Foundation op

Op 2 augustus stemden leden van de Uniswap (UNI) gemeenschap voor de oprichting van de Uniswap Foundation, een organisatie die decentrale groei en duurzaamheid op lange termijn van hun gelijknamige protocol zal ondersteunen. Het voorstel om de Uniswap Foundation op te richten werd ingediend door UNI-token houders Devin Walsh en Ken Ng.

De nieuwe stichting wordt een onafhankelijke entiteit binnen het Uniswap-ecosysteem die zich volledig richt op de ondersteuning van de nativa digitale activa van het platform. Walsh zei het volgende hierover:

“We zijn enthousiast over de steun die de stichting tot nu toe van de gemeenschap heeft gekregen en zijn zo gesterkt door de gesprekken die we de afgelopen maanden hebben gehad.

Dat gezegd hebbende, erkennen we dat het een grote verantwoordelijkheid is om deze rol te vervullen, en dat nemen we niet licht op. We kijken ernaar uit om sterke relaties op te bouwen met zoveel mogelijk leden van de gemeenschap en ook om nieuwe waardevolle bijdragers te verwelkomen.”

Het doel van dit voorstel is om de governance frictie te verminderen voor projecten met hoge impact en hoge waarde, en om de navigatie in het ecosysteem te verbeteren door 2,5 miljoen UNI tokens in te zamelen om deel te nemen aan governance bij Uniswap.

Het eist ook $74 miljoen van het DAO saldo van $3,4 miljard, dat over twee uitkeringen zal worden verdeeld: $20 miljoen zal gaan naar bedrijfskosten en subsidies voor de komende twee jaar, terwijl $54 miljoen door de Uniswap schatkist zal worden uitgedeeld zodra de stichting een rechtspersoon heeft opgericht.

Na de succesvolle aanneming van het voorstel verklaarde Walsh dat het team van de Uniswap Foundation al hard aan het werk is aan zijn topprioriteiten. Daartoe behoren: het uitbreiden van haar talentenpool, het opschalen van het Uniswap Grants programma en het nieuw leven inblazen van het bestuursproces. Walsh zei het volgende hierover:

“We hebben al tientallen geweldige kandidaten ontmoet, zijn verheugd om binnenkort onze volgende golf van beurzen aan te kondigen, en kijken ernaar uit om onze eerste reeks RFP’s te publiceren en met de gemeenschap samen te werken aan het verbeteren van het gemeenschapsbestuursproces.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!