Bitcoin prijs

CryptoCoinTalk: Bitcoin consolideert, maar blijft dit ook zo?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De Bitcoin koers beweegt al dagen lang in een saaie consolidatiefase. Weinig aan voor de investeerder, top klimaat voor daytraders. Met de Educatiegroep richten we ons daarom momenteel op kleine daytrades binnen dit prijsgebied. Grote swingtrades zitten er met de zijwaartse bewegende markt niet echt in. We gaan vandaag weer de balans op maken en gaan kijken of er op de korte termijn grotere prijsactie aan zit te komen. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Daggrafiek

De weekgrafiek is al een tijd lang onveranderd, dus vergt geen update. Bitcoin behoudt de key support op $17.600 en heeft de $28.800 als key resistance boven zich. We gaan dus snel verder inzoomen richting de daggrafiek. Daar zien we dat de liquiditeit aan de bovenkant is opgehaald en aan de onderkant open staat. De kans is dus zeer reëel dat we later deze week of ergens volgende week de onderkant gaan opzoeken. De low ligt op $20.706. De high ligt op $24.668. Zo lang we hier tussen blijven bewegen zijn we in feite zijwaarts aan het bewegen en zijn we dus niet aan het trenden.

Bron: TradingView

1-uur-grafiek:

Op de 1-uur-grafiek is te zien dat de bovenkant is opgehaald en dat de onderkant nog openstaat dus ook op de lagere tijdsframes is de meest logische verwachting dat we iets van een terugtest gaan zien. Mochten we de low op $21.310 verliezen kun je daarna naar een short kijken, richting de low op $20.783 en de major liquidity die daar vlak onder ligt, op $20.706. Vanuit daar zouden we weer naar longs kunnen kijken, mits de prijs weer terug in de range komt (zie grafiek voor toelichting). Wanneer kunnen we een veel serieuzere prijsbeweging verwachten? Dat krijgen we als de Bitcoin koers uitbreekt boven de $21.800 (bovenkant van de range) of onder de major liquidity aan de onderkant op $20.706.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, zo lang de prijs binnen de lokale range van $21.800 tot $20.783 blijft bewegen zullen we deze saaie prijsactie voortzetten en ligt de focus vooral op kleine daytrades. Pas bij een uitbraak aan de bovenkant of onderkant kunnen we naar grotere swingtrades gaan kijken. Vooralsnog ligt de prijs in consolidatie.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN