OneCoin

Tornado Cash-ontwikkelaar Alexey Pertsev zal 90 dagen vastgehouden worden in Nederlandse gevangenis

De onlangs opgepakte ontwikkelaar van Tornado Cash, Alexey Pertsev, zal de komende negentig dagen vastgehouden worden in de Nederlandse gevangenis, aldus een recent Coindesk-rapport dat een Nederlandse woordvoerder van de rechtbank citeert.

De vandaag gehouden hoorzitting kondigde hun beslissing aan om Pertsev vast te houden en dat binnen deze gestelde termijn een eerste openbare hoorzitting zal plaatsvinden, zodat de procedure volgens plan kan worden voortgezet.

Pertsev werd op 10 augustus in Amsterdam gearresteerd omdat hij geholpen zou hebben bij het verhullen van criminele geldstromen en het witwassen van geld. Volgens het rapport hadden de advocaten van Pertsev eerder om borgtocht gevraagd, maar de rechter wees dat verzoek af.

Na de arrestatie van Pertsev werd op de social media een beweging opgezet om aandacht te vragen voor de crypto-sector. Duizenden demonstranten hebben petities getekend om de cryptogemeenschap bewust te maken, volgens berichten van EWN. Het bleef echter niet bij alleen online actievoering.

Een week na de arrestatie van de 29-jarige ontwikkelaar Alexey Pertsev besloot een groep van ongeveer 50 crypto- en privacyvoorvechters op de Dam in Amsterdam te protesteren. Xenia Malik, de vrouw van Pertsev, hielp de demonstratie te organiseren en nam er uiteraard ook deel aan. Ze had de hoop dat het protest publiciteit zal brengen over de aard van Pertsev’s arrestatie.

Zoals gezegd zorgde Pertsev’s arrestatie voor hevig protest van mensen in de open source software gemeenschap. Velen vonden dat deze gebeurtenis toekomstige ontwikkeling en vooruitgang alleen maar zal belemmeren. Sommigen gingen zelfs zover om te zeggen dat in plaats van onafhankelijke ontwikkelaars aan te pakken, justitie zich zou moeten richten op het vinden en vervolgen van de echte misdadigers of hackers achter deze misdaden.

Te midden van dit alles had het Amerikaanse congreslid Tom Emmer vraagtekens gezet bij de sancties die aan Tornado Cash waren opgelegd door een brief te sturen naar minister Yellen van Financiën. Elmer voegde er later aan toe hoe de groeiende adoptie van gedecentraliseerde technologie OFAC voor uitdagingen zal stellen, maar dat verwante technologie neutraal behandeld moet worden.

Tornado Cash is een op Ethereum gebaseerd mixservice dat door hackers en oplichters gebruikt wordt om het spoor van hun onwettige crypto transacties te verbergen. Het veelvuldig gebruik van de app bij allerlei hack- en fraudepogingen bracht de Amerikaanse overheid ertoe er hard tegen op te treden, met sancties tot gevolg.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN