Ontwikkelaars van SudoRare gaan er vandoor met $815.000

De ontwikkelaars van SudoRare, een platform voor non-fungible tokens (NFT’s), zijn er met een flink aantal cryptocurrencies en stablecoins vandoor gegaan. Alles bij elkaar bedroeg buit ongeveer 519 Ethereum (ETH), met een waarde van ongeveer $815.000 op het moment van schrijven.

SudoRare heeft onlangs zijn handelsplatform en al zijn sociale media accounts neergehaald. Het gedecentraliseerde non-fungible token (NFT) uitwisselingsplatform werd slechts zes uur nadat het gelanceerd was offline gehaald. Hierdoor kunnen we er vanuit gaan dat het om een klassieke rug pull gaat.

Een rug pull is een crypto-oplichtingstactiek waarbij ontwikkelaars investeerders in hun project lokken, en dan vertrekken zodra er geld geïnjecteerd is. De investeerders blijven achter met flinke verliezen of een cryptocurrency die geen marktwaarde heeft.

Bij onderzoek ontdekte PeckShield dat de fondsen vanuit SudoRare naar drie verschillende wallet adressen waren gestuurd. Na verder onderzoek werd ontdekt dat een van deze portemonnees toebehoorde aan een Kraken gebruiker, een grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs, waarschijnlijk in een poging om de fondsen uit te betalen.

Voortekenen waren als slecht

Verschillende klokkenluiders wezen eerder al op de schimmige economie achter het platform, en op de aanwezigheid van een hoop nep-volgers. Tevens kregen gebruikers een hoog rendement op hun investering aangeboden. Gezien deze informatie dachten velen al dat SudoRare een scam was.

Dit mag dan ook een waarschuwing zijn voor crypto-investeerders. Je moet elk crypto-project grondig onderzoeken voor je je zuurverdiende geld investeert. Alleen al in 2021 werd $2,8 miljard gestolen in rug pulls – dat is meer dan tweederde van de totale oplichting van vorig jaar. Opgepast dus!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!