OKEx

Veel geld staat nog steeds aan de zijlijn, wachtend op een dip!

In deze rubriek, “crypto fundamentals” focussen wij op de fundamentals van verschillende crypto projecten op een periodieke basis. Een fundamenteel onderzoek focust op de technologie, ontwikkeling, gebruik en risico van een crypto project. Dit doen we door de onderliggende technologie te bestuderen en on-chain data te analyseren. Vandaag kijken we naar verschillende stablecoins die op Ethereum (ETH) draaien en de balans op exchanges.

Stablecoins op exchanges

De grootste stablecoins draaien op Ethereum. In deze analyse kijken we naar alle stablecoins op Ethereum. De balans van de hoeveelheid stablecoins op exchanges geeft inzage in het marktsentiment. Als er relatief veel stablecoins op exchanges staan betekent het dat mensen afwachtend zijn met het kopen van crypto en hopen op een dip. Wanneer de hoeveelheid stablecoins op exchanges sterk afneemt is dit een indicatie dat investeerders massaal crypto aan het accumuleren zijn en dat investeerders de betreffende crypto’s als ondergewaardeerd zien. 

In Figuur 1 is de totale waarde van alle stablecoins over de afgelopen 4 jaar te zien. Het valt direct op dat sinds de ontwikkeling van stablecoins op Ethereum er veel stablecoins gemint zijn. Momenteel bestaat het totaal aan stablecoins op Ethereum uit ruim $38 miljard aan waarde, dit is ruim 20% van de totale marketcap van Ethereum. Het is duidelijk dat stablecoins een essentieel onderdeel zijn van het netwerk. Opvallend is dat ondanks de prijscrash we nog steeds veel geld zien stromen richting stablecoins. Dit laat zien dat investeerders geld blijven stoppen in de cryptomarkt.

Momenteel zien we nog geen sterke afname van de exchange balans, mogelijk wachten de stablecoin houders nog met het massaal kopen van verschillende crypto in de verwachting dat de markt nog verder afzakt. Wel is duidelijk dat de grote toename aan stablecoins op exchanges ervoor zorgt dat er veel koopkracht is vanuit investeerders. Dit geeft vertrouwen dat een volgende dip in de markt sterk opgekocht wordt. 

Figuur 1: Exchange balans van alle stablecoins op Ethereum

Conclusie

De totale balans van stablecoins op exchanges blijft hard stijgen ook tijdens de marktcrash van afgelopen jaar. Dit laat zien dat er veel koopkracht is vanuit investeerders om crypto bij te kopen in een mogelijke dip. Wel laat dit zien dat veel investeerders nog een afwachtende houding hebben tegenover de markt en dat ze een dip verwachten. 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN