Bitcoin-wallets tussen de 100 en 10.000 BTC bereikt hoogste punt in twee maanden

Het aantal Bitcoin-wallets die tussen de 100 en 10.000 BTC bezitten heeft het hoogste punt in 2 maanden bereikt. Een recent rapport van Santiment, een on-chain analyse en sociale metrische entiteit, heeft gesteld dat het aantal Bitcoin-wallets het hoogst is sinds 11 juni. Dit duidt op een sterke stijging in twee maanden. De adressen hebben individueel een marktwaarde tussen de $2,3 miljoen en $233 miljoen.

Volgens Santiment zijn er in totaal 15.824 adressen die tussen de 100 en 10.000 BTC bezitten. Het bedrijf beschouwd dit niveau van grote adressen als vertrouwen van grote actieve holders. De stijging is bemoedigend, aldus Santiment.

Glassnode, een ander on-chain analysebedrijf, heeft ook informatie vrijgegeven over Bitcoin-adressen. Volgens Glassnode lijken beleggers minder trek te hebben om hun BTC op exchanges te stallen. Veel van de BTC-voorraad wordt dus niet verplaatst. Volgens Glassnode heeft het 7-daagse gemiddelde van de BTC-instroom naar exchanges namelijk een tweejarig dieptepunt bereikt. Glassnode tweette het volgende:

“? #Bitcoin $BTC Aantal stortingen op exchanges (7d MA) heeft zojuist een 2-jarig dieptepunt van 2.009,256 bereikt. Vorig 2-jaars dieptepunt van 2.010.179 werd waargenomen op 15 juli 2022.”

Het lijkt er dan ook op dat Bitcoin kracht begint te winnen na maanden van bearishness. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $23.410 en staat bijna 2% lager dan 24 uur uur geleden. De kracht van Bitcoin wordt deels beïnvloed door de voortdurende acceptatie door verschillende economische sectoren en de toenemende wereldwijde acceptatie als betaalmiddel.

Wat betekent de toename voor de prijs van Bitcoin?

De toename van het aantal adressen met een groot aantal Bitcoin kan betekenen dat whales actief accumuleren en hun voorraad weghalen van exchanges. Dit gaat samen met een sterke afname van stortingen op exchanges. Dit zou een indicatie kunnen zijn dat whales ervoor hebben gekozen om hun voorraad te bewaren in mogelijke afwachting op een naderende prijsstijging of bull-run. Het is namelijk niet ongebruikelijk dat bull-runs beginnen na een periode van accumulatie en holding.

Het is echter nog niet duidelijk hoe lang deze holders en whales van plan zijn weg te blijven van exchanges, vooral gezien het feit dat de wereldeconomie nog steeds in een recessie verkeert terwijl de crypto-ruimte veerkrachtig blijft.