Shiba Inu en Dogecoin leiden de roedel

Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) zijn momenteel de twee meest populaire meme-cryptocurrencies, waarbij de laatstgenoemde als eerst kwam en geestesvader van de meme-cryptocurrencies is. De twee worden vaak vergeleken met elkaar en hebben dan ook een soortgelijk doel/nut. In dit artikel gaan we de ontwikkelingen van beide meme-munten bespreken.

Shiba Inu-gemeenschap blijft actief

Het is eerlijk om te stellen dat het SHIB-leger erg actief is geweest. Met de lancering van Shiba Eternity, het kaartspel dat twee jaar in ontwikkeling was in samenwerking met PlaySide Studios, schoot SHIB de afgelopen 7 dagen met 29,5% omhoog. Op het moment van schrijven wordt Shiba Inu (SHIB) verhandeld tegen $0,00001593, volgens CoinGecko.

Bovendien komt er een Shibarium layer-2-update aan, evenals een SB Visa-kaart met een automatische burn-functie. Bovendien zal later dit jaar een SHIB-kledinglijn in samenwerking met de Engels-Italiaanse ontwerper John Richmond van de grond komen. De kracht van de Shiba Inu-gemeenschap blijkt uit het feit dat de ontwikkelaars achter Shiba Eternity de servercapaciteit met 50 keer moesten vergroten. Ten slotte is de Shiba Eternity iOS-versie al in de top 50 van de Apple Store terechtgekomen. Geen wonder dat het officiële SHIB Twitter-account het SHIB-leger prijst.

Doorbraakweek voor Dogecoin (DOGE)

De geliefde Dogecoin (DOGE) van Elon Musk staat weer in de top 10 op basis van marktkapitalisatie. De stijging komt kort nadat Avalanche (AVAX) van de 10e positie daalde en komt slechts een paar weken na de kernupdate, waardoor er een hoger transactievolume wordt gegenereerd.

Op het moment van schrijven wordt Dogecoin (DOGE) verhandeld tegen $0,087570, wat volgens CoinGecko een indrukwekkende winst van 14,8% betekent in de afgelopen 24 uur. Bovendien is de meme-munt nu een populaire betaalmethode om te doneren aan de American Cancer Society.

Volgens het data-analysebedrijf IntoTheBlock staan er momenteel bijna 27 miljoen Doge-investeerders op winst door de laatste prijsstijging. Deze houders bezitten nu gezamenlijk bijna $8,13 miljard aan Doge.

Dogecoin heeft tevens concurrent Shiba Inu omgedraaid in termen van marktkapitalisatie. De meme-munt heeft zijn serviceportfolio voortdurend uitgebreid en had eerder zijn nieuwste protocol genaamd Libdogecoin onthuld, dat gedeeltelijk heeft bijgedragen aan de recente prijsrally van Doge.

Volgens de officiële website wordt Libdogecoin beschreven als “een volledige implementatie van de Dogecoin-protocollen als een C-bibliotheek (en een reeks bindingen met populaire talen) waarmee iedereen een Dogecoin-compatibel product kan bouwen, zonder zich zorgen te hoeven maken over de diepere details van de crypto-functies.“ Het voegt hier aan toe:

“Tijdens het proces van het extraheren van de fundamenten uit de Dogecoin Core Wallet (referentie-implementatie) streven we ernaar om ‘hoe Dogecoin werkt’ te documenteren als een reeks tests en documenten die we de Dogecoin-standaard noemen. Door dit te doen, kunnen we verifiëren dat de Libdogecoin-implementatie van Dogecoin’s internals nauwkeurig is voor de OG-portemonnee, en zo een mechanisme bieden voor toekomstige Dogecoin-implementaties om de naleving van het Dogecoin-netwerk te verifiëren.”

Aanstaande Ethereum-upgrade werkt ook in hun voordeel

Verschillende crypto-analisten hebben de aanstaande Ethereum-fusie echter ook gecrediteerd als een van de belangrijkste drijvende krachten die worden toegeschreven aan de huidige prijsstijging van DOGE en SHIB. Volgens Bloomberg genieten beide cryptomunten van de samensmelting van Ethereum.

“Dogecoin en Shiba Inu zijn beide dit weekend uitgebroken, een duidelijk bewijs dat de particuliere belegger terug is”, zei Hayden Hughes, chief executive van het sociale handelsplatform Alpha Impact maandag in een bericht, erop wijzend dat er optimisme is dat beide munten zullen winnen zoals Ethereum, omdat ze ook allemaal aan upgrades toe zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!