Crypto Facilities MTF

Revolut krijgt goedkeuring om cryptocurrency-diensten aan te bieden in Europa

De Cyprus Securities and Exchange Commission (CYSEC) heeft de digitale bank Revolut toestemming gegeven om cryptocurrency-diensten aan te gaan bieden aan Europese consumenten. Dankzij deze goedkeuring kan Revolut nu zijn 17 miljoen consumenten bedienen vanuit zijn innovatieve crypto-activa-hub in Cyprus.

Het is belangrijk om te onthouden dat de Europese Unie zojuist baanbrekende crypto-wetgeving heeft aangenomen. Wanneer ze eind 2023 volledig geïmplementeerd is, zal de Markets in Crypto-Assets (MiCA)-wetgeving een van ‘s werelds eerste belangrijke regelgevingskaders voor cryptocurrencies zijn. Om “orde te brengen in het wilde westen van crypto-activa”, wordt de introductie ervan benoemt als een noodzakelijke stap. Een vertegenwoordiger van Revolut zei het volgende over de aankomende regulering:

“We verwelkomen de EU-brede regelgeving en omarmen van harte de duidelijke intentie van het Europees Parlement om innovatie te ondersteunen, terwijl we krachtige maatregelen voor klantenbescherming eisen om elke vorm van marktmisbruik te voorkomen.”

Het nieuwplatform AltFi zei dat Revolut Cyprus koos na het uitvoeren van een “diepgaand onderzoek van alle EU-landen”, waarbij CYSEC werd geselecteerd vanwege het “geavanceerde en robuuste regelgevingsstelsel, evenals de kracht van de bestaande crypto-industrie in Cyprus.”

De Europese digitale bank heeft de afgelopen tijd haar ondersteuning voor cryptocurrencies vergroot. Zo heeft het begin augustus ondersteuning toegevoegd voor tweeëntwintig nieuwe tokens, zoals SAND, AVAX en APE. Met deze toevoeging ondersteunt Revolut nu meer dan 80 verschillende soorten cryptocurrency.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN