Analist waarschuwt handelaren voor fikse daling van altcoins

Een gerenommeerde cryptostrateeg, die eerder dit jaar de crash van Bitcoin (BTC) onder de $30.000 correct voorspelde, heeft recentelijk op Twitter zijn volgers gewaarschuwd er een uitverkoop op de altcoin-markt aan zit te komen.

De pseudonieme cryptocurrency-analist Capo vertelde zijn 477.300 volgers dat hij de OTHERS-grafiek nauwlettend in de gaten houdt, die de totale marktkapitalisatie van de top 125 cryptocurrencies volgt, exclusief Bitcoin en andere large-cap altcoins.

Op basis van deze grafiek zei de analist dat de OTHERS-grafiek een ommekeer zal maken nadat het er niet in geslaagd is om weerstand te bieden bij $160 miljard. Hij gaf het volgende aan:

“Sommige exit-zwendelpumps op altcoins kunnen je de illusie geven dat we ons in een altseizoen bevinden, maar dit is verre van waar. De realiteit is dat de gemiddelde marktkapitalisatie van de altcoins niet eens is verdubbeld, en het doet een afgeronde test van een macroweerstand. Laat je niet misleiden. Nieuwe dieptepunten zijn waarschijnlijk.”

Op het moment van schrijven schommelt de OTHERS-grafiek op $153 miljard. Een verschuiving naar Capo’s doelstelling van ongeveer $66 miljard suggereert een neerwaarts risico van meer dan 55%.

De analist waarschuwde echter niet alleen zijn volgers voor altcoins. Hij bekeek ook de nummer twee cryptocurrency van dit moment, Ethereum (ETH). Kijkend naar Ethereum (ETH), zei Capo dat het toonaangevende smart contract platform momenteel een groot weerstandsniveau test. Hij tweette het volgende:

“Dit niveau is veel belangrijker. Het feit dat de beweging corrigerend is, zegt ook alles.”

Wat Bitcoin betreft, gaf Capo aan dat hij nog een rally voor de koningsmunt ziet voordat het zijn neerwaartse trend hervat. Hij tweette:

“$25.000 bereikt, maar nog geen bearish tekenen op [de] lage tijdframes. We zouden nog een beweging kunnen zien tot $25.400- $ 25.500, maar naar mijn mening is de top van deze bearmarktrally heel dichtbij. De meeste altcoins bereiken grote weerstanden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!